Odenses sorte eventyr

Shows og oplevelser

Odenses sorte eventyr

Møntergården Museum - Møntestræde 1, 5000 Odense C, Vis på kort

Gratis;

Tag med på en fascinerende lydvandring gennem Odenses sorte historie.

I 1853 åbnede landets først gasværk for hanerne i Odense. Fra den stinkende og rygende fabrik strømmede gassen ud i byen og oplyste byens gader. Kort efter kom jernbanen til. De store forandringer begejstrede og foruroligede H.C. Andersen. Han hyldede damplokomotivets kolossale muligheder og beskrev maskinens fart og kraft som eventyr. Men han var samtidig skræmt over de forandringer, de forårsagede. Var dampmaskinen i virkeligheden en uhyggelig ”mester Blodløs”?

Bymuseet Møntergården og Danmarks Jernbanemuseum har i samarbejde med Teater Jævn skabt en forestilling, der tager os helt tæt på gaslamper, elværk og damplokomotiver.

Forestillingen begynder ved Møntergården og går til fods gennem Odenses gader. Undervejs besøger vi steder, ting og bygninger, som alle kan fortælle en del af den store sorte historie. En skuespiller fra Jævn vækker historien til live med litteratur og beretninger fra 1800-tallet til i dag. Forestillingen kulminerer på Jernbanemuseet, hvor damplokomotiverne med deres kraft og røg fortæller det sidste kapitel i eventyret.

Store bjerge af kul og søer af sort olie gav rigdom, komfort og frihed, men hvordan ender eventyret?

Startpunkt: Møntergården

Bemærk: Forbeholdt gæster med billetreservation. Billetten er gratis.

Anbefalet alder: Fra 7 år

Særlige hensyn: Forestillingen er ikke velegnet til gangbesværede. Det er ikke muligt at medbringe kørestole, barnevogne og lignende, da der er trapper på ruten. Der bæres høretelefoner på turen, som udleveres ved turens start.

Medvirkende:
Teater Jævn
Danmarks Jernbanemuseum
Møntergården

Arrangør: Danmarks Jernbanemuseum, Møntergården og Teater Jævn
Medarrangør: H.C. Andersen Festivals

Støttet af: VELUX Fonden

Foto: Danmarks Jernbanemuseum

Alle tider er vejledende.

Kan også ses på følgende datoer

<