Pia Tafdrup på dansk og islandsk

Oplæsning af Pia Tafdrups lyrik på både dansk og islandsk.

Pia Tafdrup på dansk og islandsk

Nordatlantisk Hus

Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C

18/8, 13:30-16:30

Billet : Gratis

Pia Tafdrup og Sigríður Helga Sverrisdóttir læser op af Tafdrups lyrik på henholdsvis dansk og islandsk i forbindelse med udgivelsen af et udvalg af Tafdrups digte på islandsk.

I anledning af Islands 100-års jubilæum har Dansk-Islandsk Samfund udgivet en digtsamling med et udvalg af Pia Tafdrups digte på dansk og islandsk, oversat af islandske Sigríður Helga Sverrisdóttir, og det er dette udvalg du skal høre oplæst i de smukke rammer på Nordatlantisk Hus.

Pia Tafdrup har siden 1980'erne markeret sig som en af Nordens mest læste og værdsatte digtere. Hendes markante rolle i 80’er lyrikken har givet hende ikon-status, og det med rette. Hendes poesi er på en gang sanselig, erotisk, kropslig og eksistentiel, som er formidlet i et stærkt sprog fyldt med klang-magi og en metafysisk fremstilling. Hendes seneste udgivelse er “Synet af lys” fra 2018, som er tredje bind af Tafdrups store digt-kvintet om de fem sanser. Udgivelsen cementerer digterens stadige lyriske vedkommenhed, og sætter som de tidlige værker fokus på dét at være kvinde og menneske i den verden, vi lever i.

Pia Tafdrup vil læse sine digte op på dansk, og Sigríður Helga Sverrisdóttir vil stå for oplæsningen af sine islandske oversættelser. Sigríður Helga Sverrisdóttir har oversat 80 digte fra Tafdrups hånd, hvilket er den første islandske oversættelse. Sammen vil de denne eftermiddag belyse sprogenes samhørighed, forskelligheder og det særegne i oversættelsen af det poetiske.

Arrangør: Spoken Word Festival og Nordatlantisk Hus.
Støttet af: H.C. Andersen Festivals

Alle tider er vejledende.