H.C. Andersens univers

H.C. Andersens univers er eventyr, fantasi, oplevelse og forundring - og mere end det.

Mangfoldigheden i eventyrene

'Den mangfoldighed vil du kunne opleve i det moderne H.C. Andersen univers i festivalen. Inspirationen er i høj grad hentet hos professor Johs. Nørregaard Frandsen fra H.C. Andersen Centret, SDU. Nørregaard Frandsen har formet de fem værdiord, som i festivalen bliver konkretiseret som H.C. Andersens univers.

Centrale værdier i H.C. Andersens univers

Udgangspunktet for samarbejdet mellem forskere og festival er, at respekten for H.C. Andersens kunst og livsværk fastholdes som centrale værdier i festivalen. Det er samtidig væsentligt, at H.C. Andersen og hans samlede univers kan opleves som noget, der er vedkommende og nært for moderne mennesker.

- Værdiordene viser, hvor stor rummeligheden og formatet er i Andersens værk. I det hele taget er H.C. Andersen så stor som kunstner og som kulturelt ikon, at han ikke kan slides ned i brug. Det er derfor kun at respektere H.C. Andersen, når han gøres til det helt centrale ikon i festivalen. Odense illumineres til hans ære i H.C. Andersen Festivals. Det var det, han blev spået som dreng, og det var det, der skete for ham i 1867, da han blev æresborger i Odense. H.C. Andersen og hans kunst er forbløffende moderne! De temaer, som er til stede i hans eventyr, er temaer og problemstillinger, som vi moderne mennesker i den grad står med eller står overfor, siger Johs. Nørregaard Frandsen.