VIRTUOS DANS OG NYKOMPONERET MUSIK SKABER DEN MAGISKE BALLETFORESTILLING ’TRÅD’ I SAMARBEJDE MED KOMA

Amfiscenen ved Brandts klædefabrik bliver sted for en balletforestilling. Det unge dansekompagni KOMA træder ind på scenen med en forestilling, der udforsker det komplekse relation mellem rationelle og følelsesmæssige valg gennem en unik kombination af virtuos dans og nyskabt musik.

KOMA har taget udfordringen op med en forestilling, der ikke blot viser en visuel og auditiv oplevelse, men også strækker sig ud i filosofiske dybder. Med forestillingen på Amfiscenen, der grænser op til den historiske klædefabrik Brandts tager KOMA os med på en fortryllende rejse gennem tid og følelser. 

Forestillingen skabt under ledelse, af den internationalt anerkendte koreograf Alessandro Sousa Pereira, tager fat på det spillet mellem viljens frihed og de faste mønstres begrænsninger. Dansen fungerer som det universelt sprog, der udforsker dette paradoks gennem kroppens bevægelser.  

Men det er ikke kun dansen, der stjæler opmærksomheden. Violinist og komponist Andres Bernitt har skabt et lydspor, der smelter sammen med dansernes bevægelser. Nykomponeret musik, skabt ved hjælp af strengeinstrumenter, fletter tråde af toner gennem luften og skaber en uforglemmelig stemning.  

KOMA er et initiativ, der tilbyder unge aspirerende professionelle dansere i alderen 18-25 år en unik mulighed. Med mere end 4 timers træning om dagen tilbyder KOMA en intens og dybtgående træningsoplevelse, der giver de unge dansere både tekniske og kunstneriske redskaber til en succesfuld karriere inden for dansens verden. 

Du kan læse mere her.