Vidunderlige eventyr for voksne

H.C. Andersen Festivals byder på et hav af oplevelser til det modne publikum, der har lyst til at tilbringe en aften - eller flere - i kulturens tegn. Læs med her og sammensæt din helt egen uge med vidunderlige eventyr for voksne.

18. august 2019

Kunst, musik, poesi, forestillinger og foredrag. Det skorter bestemt ikke på kulturelle oplevelser i forbindelse med H.C. Andersen Festivals, som i dag går i luften for syvende gang. Her har vi samlet fem gode bud på eventyrlige oplevelser for voksne.

TipToe Bigband med Erann DD, Viktoria Tolstoy og Sys Bjerre
Torsdag kl. 20.00

Igennem 25 år har TipToe BigBand været en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene. Det flotte jubilæum bliver fejret til H.C. Andersen Festivals med en stor koncert sammen med Erann DD, Viktoria Tolstoy og Sys Bjerre. Kom og oplev et unikt sammensurium af musiske genrer, når et af Danmarks bedste bigbands spiller op til en festlig aften i selskab med dygtige – og meget forskellige – musikere.

Læs mere og køb dine billetter her.

Eventyrlige foredrag
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 16.00

Oplev et af H.C. Andersens eventyr blive genfortalt af den professionelle fortæller Kari Brinch, som inviterer indenfor i den kendte forfatters elskede og eventyrlige univers. Med sig har Kari Brinch en forsker fra H.C. Andersen Centret på Syddansk Universitet, som vil tolke eventyret og inddrage meningsfulde informationer om forfatterens tid i romantikken. Oplev blandt andet eventyrene Grantræet, Den lille Idas blomster og Gartneren og herskabet.

Book gratis billetter til foredragene her.

Spacemakers
Fredag kl. 16.00

Der er rig mulighed for at få sig en ordentlig svingom, når Spacemakers spiller op til dans på den hyggelige og intime Amfiscene midt i Odense. Det fynske beatband blev oprindeligt dannet tilbage i 1963 og har siden spillet masser af koncerter i hele landet – altid med fuld knald på og med en masse dansende koncertgæster foran scenen. Koncerten er gratis og kræver ingen billet.

Læs mere og føj koncerten til dit festivalprogram her.

H.C. Andersens samlede eventyr
Fredag og lørdag kl. 19.30 samt søndag kl. 14.00

H.C. Andersens samlede eventyr er en hæsblæsende rejse gennem 156 af den kendte forfatters eventyr. I forestillingen er man på besøg på det lokale folkebibliotek, hvor tre bibliotekarer gennemspiller scener fra H.C. Andersens eventyr og prøver at hive dem igennem nutidens logik. Siden 2015 har forestillingen høstet ualmindeligt flotte roser fra både publikum og anmeldere.

Du kan købe dine billetter til forestillingen her.

Eventyr i Kunstgaden
Hver dag

I uge 34 kommer Ny Vestergade – også kendt som Kunstgaden – til at summe af liv fra morgen til aften. Når solen står op, er der morgenyoga for de morgenfriske, i løbet af dagen er der foredrag og kunstudstillinger, og dagens sluttes af med musik og fællessang. Du kan for eksempel finde ro med morgen-mindfulness og meditation, give den gas til Dans i Kunstgaden, eller nyde smukke toner til Opera i gaden.

Udforsk hele programmet her.

Hvis du ikke kan få nok af eventyrlige oplevelser, kan vi også anbefale Den censurerede kunstudstilling, Lars Boms multiforestilling, Kærlig Hilsen H.C. Andersen, og den lyriske ordkoncert Vi sidder bare her med Jørgen Leth.