Storslåede teateropsætninger - HCA Festivals 2019

Succesforestillingen om H.C. Andersens samlede værker genopstår, og 15 sjældne og ukendte Andersen-digte bliver til sange, når Odense Teater og Teater Momentum sætter to store forestillinger op om digteren under dette års H.C. Andersen Festivals.

30. april 2019

H.C. Andersens samlede værker og 15 ukendte digte fra den verdensberømte odenseaner. Det er omdrejningspunkterne i to store teaterforestillinger om H.C. Andersen, som gæsterne kan opleve ved dette års H.C. Andersen Festivals.

På Odense Teater spiller Lars Bom rollen som H.C. Andersen i et eksperimenterende og nyskrevet musikdrama. Forestillingen ”Kærlig hilsen H.C. Andersen” befinder sig i krydsfeltet mellem musik, tekst og maskearbejde og lader den berømte forfatter fortælle sin egen historie på en helt særlig måde. I fortællingen indgår 15 nye sange, hvis tekster er sjældne og ukendte digte af H.C. Andersen.

Mens ”Kærlig hilsen H.C. Andersen” bygger på ukendte digte, så er der lagt op til et forventningsfuldt gensyn, når ”H.C. Andersens samlede værker” vender tilbage til Teater Momentum.

Forestillingen er udviklet til Mungo Park af den prisbelønnede instruktør Heinrich Christensen og har igennem de sidste fire år høstet rosende ord fra både publikum og anmeldere. ”H.C. Andersens samlede værker” er en hæsblæsende tour de force gennem 156 af H.C. Andersens eventyr, og da forestillingen i 2016 spillede på H.C. Andersen Festivals første gang, var det for fyldte sale.

”Det er to forestillinger, som jeg personligt glæder mig rigtig meget til at se og gense, og det er forestillinger, som vi er meget, meget stolte over at kunne præsentere for gæsterne ved årets H.C. Andersen Festivals. H.C. Andersens samlede værker trak fulde huse, da forestillingen var en del af festivalen i 2016, og det er jeg sikker på, at den kommer til igen, og Lars Bom er en fantastisk fortæller og skuespiller, så det bliver spændende at høre ham fortælle 15 ukendte H.C. Andersen-digte. Begge forestillinger er fremragende teater,” siger Peter Bøgholm.

Billetter til ”Kærlig hilsen H.C. Andersen” og ”H.C. Andersens samlede værker” kan fra i dag købes på Odense Teaters og Teater Momentums hjemmesider. Fra den 10. maj kan billetter desuden købes her på hjemmesiden.