SPOKEN19 skudt i gang med power

Mandag eftermiddag blev den tiende udgave af Spoken Word Festival skudt i gang. I år hyldes ordenes, litteraturens og poesiens verden under temaet power.

19. august 2019

”Spoken Word har fokus på ordet, på humoren, på eftertænksomheden og på refleksionen. Og jeg har fået mere med hjem, hver gang jeg har deltaget i festivalen,” sagde by-og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind, under hendes tale til åbningsceremonien for Spoken Word Festival, der afholdes i samarbejde med H.C. Andersen festivals.

Og der er ingen tvivl om, at også åbningsceremoniens gæster, fik noget med hjem fra Studenterhuset i dag. Ceremonien bød nemlig både på tale af Jane Jegind, skønsang fra Spoken Word Festivals leder, Betina Følleslev, og ikke mindst imponerende og tankevækkende smagsprøver på festivalens flotte og varierede program, der i år har POWER som tema.

Digter og artist Sara Rahmeh fremførte to flotte digte med masser af POWER, mens canadiske Ian Keteku, der er er tidligere verdensmester i disciplinen poetry slam, bidrog med finurlige ordsammensætninger om den forunderlige verden, vi lever i.

Åbningsceremonien blev også til en lille prisoverrækkelse, da H.C. Andersen Festivals overrakte Reisekammeraten – et rejselegat, der gives til hårdtarbejdende studerende, som vil fortsætte deres vidensrejse i udlandet. Dette års vinder var Oliver Bugge Raarup, der til efteråret skal til Bayern og læse klassiske studier. Du kan læse mere om Olivers eventyr i Fyens Stiftstidende her.

Et alsidigt program

Det er syvende gang at Spoken Word Festival og H.C. Andersen festivals slår pjalterne sammen og leverer et stort program med poesi, ord og eftertænksomhed for alle. Her giver vi dig et par gode bud på, hvad du kan opleve til den ordrige festival.

Open word international
Onsdag kl. 18.30 og lørdag kl. 20.00

Canadiske Ian Keteku, tidligere World Slam Poetry Champion, er værten til åben scene. Her kan alle, der har en kærlighed til Spoken Word, gribe mikrofonen og udtrykke sig gennem ord uanset genre og sprog. Læs mere her.

Poetry Slam
Torsdag kl. 19.00

Denne aften kan tilbringes med de garvede inden for Poetry Slam. Poetry Slam omhandler timingen, tonelejet og nuet. Kom og mærk, hvor magtfulde ord kan være, når de bliver fremført af dem, som mestrer sproget til perfektion. Læs mere her.

Witches v. Rikke Schubart
Fredag kl. 15.00

Lektor i medievidenskab Rikke Schubart inviterer til et spændende foredrag om kvindeundertrykkelse og heksediskurs fredag i Studenterhus Odense. I sit oplæg vil Schubart, der til daglig forsker i kvinders rolle og frygt, blandt andet komme ind på heksebegrebet, der blot er én af de mange fantasifulde måder, hvorpå kvinden er blevet undertrykt på gennem tiden. Læs mere her.

De uanstændige
Lørdag kl. 23.55

Spoken Word Festivalen lukkes af det odenseanske poporkester De Uanstændige. Deres poetiske danske tekster vil oplyse natten og publikums hjerter i Studenterhus Odense. Læs mere her.