Spoken Word Festival'23 hylder de usagte ord

Når Katinka Bjerregaard, Kenneth Thordal, Knud Romer sammen med andre nationale og lokale artister hylder ordet i alle dets afskygninger på årets Spoken Word Festival, bliver det ud fra temaet ’tabu’.

Med årets tema håber festivalleder Betina Følleslev, at Spoken Word sammen med de vidt forskellige events og artister kan sætte ord på nogle af de problematikker i samfundet, sindet og poesien, der oftest forbliver usagte.

”Temaet ’tabu’ er jo et kunstnerisk og litterært skatkammer. Vi ved alle, at tabuer er til for at blive brudt, og når vi tør sætte ord på det usagte, går det op for os, at vi ikke er alene. Der er det talte ord, musikken og litteraturen vores ven, og det kan være både sjovt, rørende og lettende, når nogen peger på elefanten i rummet,” siger Betina Følleslev og fortæller, at Spoken Word i de kommende år vil vælge tema ud fra FN’s verdensmål, for visionen er, at kunstens, fortællingens og litteraturens perspektiver kan være med til at rykke og udfordre publikums horisont.

“I et politisk og kulturelt landskab, der beskæftiger sig med bæredygtighed på alle fronter, er det naturligt for Spoken Word at positionere og bidrage til det, vi håber er en bæredygtig samtale, der kan nuancere og bidrage til en sund dialog.”

Spoken Word Festival præsenteres af Studenterhus Odense med støtte fra Odense Kommune, Statens Kunstfond, H.C. Andersen Festivals, Andelskassen Odense og Spar Nord Fonden og afholdes fra 16.-26. august.

Du kan se programmet for Spoken Word Festival ’23 på www.spoken.dk