Spøgelser fra fortiden

Til festivalen kan du møde en gruppe spøgelser, der kommer fra H.C. Andersens Tid.

21. august 2019

Hvis du har været forbi Odense centrum i de foregående dage, har du nok opdaget, at alt ikke er helt, som det plejer. Byen er nemlig fyldt med gadeperformere, musik og shows i alle størrelser og formater – alt sammen flankeret af festivalens velkendte pink farve.

At leve er at rejse

Én af de oplevelser, du som gæst i Odense kan opleve i denne uge, er gadeoplevelsen ”At leve er at rejse”, der er udviklet og opført af odenseanske Teater Gyda.

”At leve er at rejse” er et bevægeligt, overraskende og eftertænksomt show, der i al sin enkelthed består af tre spøgelser fra fortiden, der iklædt gamle gevandter fra H.C. Andersens tid rejser igennem Odenses gader og stræder. Når de stopper op, passer de ind i bybilledet som statuer, der har stået der i årevis – statuer med mange gamle historier, som de ordløst fortæller til publikum.

- Med ”At leve er at rejse” vil vi gerne stoppe tiden og få tilskuerne til at glemme hverdagen for en stund, mens de fordyber sig dykker ned i fragmenter af H.C. Andersens Univers i et øjeblik, fortæller Patricie Homolova, der står bag ”At leve er at rejse”s kostumer og scenografi.

De bringer teatret til folk

Teater Gyda er ikke et klassisk teater, hvor gæster kommer fra nær og fjern for at opleve store opsætninger og forestillinger. Det lille odenseanske teater har nemlig haft stor fokus på at lave opsøgende teater og gadeteater af enhver slags.

- Vores samfund og ønsker til kulturoplevelser har ændret i løbet af de seneste år, og det bliver sværere og sværere at trække folk ind for at se små, finurlige forestillinger. Derfor tager vi teatrets magi med ud i verden og giver odenseanerne gode oplevelser, som de slet ikke vidste, at de manglede, siger Patricie Homolova, der har været med i Teater Gyda siden opstarten i 2006.

Du kan opleve ”At leve er at rejse” omkring Kongensgade, Ove Sprogøes Plads og Klaregade onsdag til lørdag fra kl. 16.00. Læs mere her.