Sæt faglige og eventyrlige kulturoplevelser på skoleskemaet med H.C. Andersen Festivals i uge 34

I uge 34 bliver der rig mulighed for at rive en anderledes skoledag ud af kalenderen og fylde den med eventyr, kunst og historiefortælling. H.C. Andersen Festivals præsenterer traditionen tro et stort kulturelt program særligt for børne- og uddannelsesinstitutioner med H.C. Andersen som omdrejningspunkt.

Cirkus, teater, foredrag, koncerter, workshops og meget mere. Hvert år uddeler H.C. Andersen Festivals tusindvis af billetter til børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser til eventyrlige og faglige kulturaktiviteter under festivalen i uge 34. I år er ingen undtagelse.

- Hos H.C. Andersen Festivals vil vi gerne udbrede kendskabet til H.C. Andersens evigt aktuelle univers blandt børn og unge, og derfor gør det mig ekstra glad, når vi i år oplever, at lærere og undervisere kontakter os før, billetterne bliver frigivet. Og selvom mange allerede har planlagt at skyde det nye skoleår i gang med en spændende skoledag under H.C. Andersen Festivals, er der stadig billetter tilbage til masser af oplevelser, der kan give børn og unge en sjov og lærerig skoledag sammen, siger Birgit Christiansen, Programchef hos H.C. Andersen Festivals.

Få en eventyrlig koncertoplevelse med Sigurd Barrett

Et af de helt store højdepunkter i årets skoleprogram er koncertoplevelsen med Sigurd Barrett, hvor han med sang og skæve løjer genfortæller nogle af H.C. Andersens allerbedste eventyr sammen med Odense Symfoniorkester og Det Kongelige Teater Balletskolen i Odense.

Deltag bl.a. i faglige workshops

I Kunstbygningen Filosoffen kan skolebørn fra 4. klasse og opefter deltage i ’Fortælleværkstedet’, som er en workshop med leg og øvelser i fortællingens kunst. Her lærer deltagerne, at deres stemmer hver især har en unik kraft, og at de via stemmen kan udtrykke uendelig meget. 
Læs mere her: https://www.hcafestivals.dk/skoler-institutioner/skoleprogram/fortaellevaerkstedet-5513

På Hovedbiblioteket kan de ældste elever prøve kræfter med sproget i den fængende poetry slam-workshop anført af en af Danmarks bedste poetry slammers, Emil Nygård. Workshoppen vil også dykke ned i H.C. Andersens verden af metaforer, ordsprog og finurlige ordspil. Eleverne i 8.-9. klasse får her mulighed for at skabe deres eget eventyrlige poetry slam, som de kan konkurrere med imod deres klassekammerater.

Læs mere her: https://www.hcafestivals.dk/skoler-institutioner/skoleprogram/iklaed-dig-eventyret-4628

Tag fat på ungdommens aktuelle temaer

På Odense Rådhus inviteres elever i 7. klasse og opefter til forestillingen ’En usynlig tråd’, der gennem teater og dans berører temaerne ensomhed og fællesskab. Læs mere her: https://www.hcafestivals.dk/skoler-institutioner/skoleprogram/en-usynlig-traad-for-skoler-4435

I Domkirken Krypten kan 4.-6. klasses elever deltage i eventyrfortællingen om at være anderledes, ligesom den grimme ælling var det. Her rejses spørgsmål som, hvordan behandler vi de anderledes? Og kan det være farligt at forsvare de udstødte?

Læs mere her: https://www.hcafestivals.dk/skoler-institutioner/skoleprogram/balladen-i-andegaarden-for-skoler-4454

Størstedelen af aktiviteterne er gratis, men de fleste kræver billetreserveration. Hold dig opdateret i programmet i starten af august, hvor der muligvis frigives flere biletter, hvis coronasituationen tillader det. Det er også her du kan holde dig opdateret omkring de gældende coronarestriktioner for det enkelte sted.

 

Se det fulde skoleprogram her: https://www.hcafestivals.dk/skoler-institutioner