Så kan vi løfte sløret for vores jubilæumsprogram!

Festivaleventyret begyndte for mere end ti år siden med bl.a. en række spektakulære lysshows. Derfor vender multimediekunstner Nojus Sabalis selvfølgelig også tilbage, når H.C. Andersen Festivals i august kan fejre sin første runde fødselsdag med et tæt pakket festivalprogram.

Der er igen i år blevet plads til mere end 500 kulturoplevelser i festivalprogrammet, som i dag er blevet offentliggjort. 

Med offentliggørelsen inviteres nye og gamle gæster ind i det digitale og mobilvenlige program, hvor det i år dels er blevet lettere at danne sig et overblik over festivalens mange hundrede programpunkter, og dels er blevet væsentligt mere overskueligt at sammensætte sig helt eget festivalprogram.  

Præcis som tidligere år er langt størstedelen af programmet gratis og kræver ingen billet. 

"Vi glæder os helt vildt til at præsentere en masse nye oplevelser, men også forskellige kunstnere og genkendelige ting fra festivalens ti år lange historie. Det bliver ikke præcis de samme ting, man kommer til at kunne opleve igen, men man vil i de forskellige shows rundt omkring i byen støde på oplevelser, som for vores gæster vil vække genkendelighed i forhold til tidligere år," fortæller festivaldirektør Peter Bøgholm. 

270 kvadratmeter stor LED-skærm gæster Munke Mose 

Udover festivalens allerede annoncerede højdepunkter – musicalen Margrethe, som er årets åbningsforestilling og fredagskoncerten i Kongens Have med Thomas Helmig, Drew Sycamore og Erica Jane – bliver det spektakulære jubilæumsshow med Nojus Sabalis et højdepunkt. 

Showet er stadig under opbygning, men det bliver til at få øje på – omdrejningspunktet er en LED-skærm på mellem 260-270 kvadratmeter, som flankeres af to 20 meter lange og 15- 20 meter høje vandfontæner. 

"Jeg glæder mig mest til at komme tilbage til Odense, og så er jeg jo selvfølgelig utrolig spændt på modtagelsen nu, hvor der er tale om et helt nyt projekt. Det er fedt at arbejde med H.C. Andersen, for der er så meget at tage fat på, og så er det jo et jubilæum, så vi skal også kunne kigge lidt tilbage på, hvad vi tidligere har set på Flakhaven og i Munke Mose," siger multimediekunstner Nojus Sabalis om forestillingen, som igen i år kommer til at foregå i Munke Mose. 

Fra ingenting til landets største bykulturfestival på kun 10 år 

Årets festival bliver i det hele taget kulminationen på en ti år lang rejse, hvor H.C. Andersen Festivals har udviklet sig fra lille startup til en af landets største bykulturfestivaler. Festivalen råder i dag over mere end 216 enkelte støtter og sponsorer og en samlet omsætning på over 30 millioner kroner. 

"Jeg er utroligt glad for, at festivalen kan tiltrække så mange mennesker til Fyn og Odense og give dem en så god oplevelse, at de kommer igen – og så er jeg stolt af den helt uundværlige opbakning, vi nyder, fra erhvervslivet og fonde som sammen med bidraget fra Odense Kommune gør det muligt at skabe Danmarks største bykulturfestival," siger Peter Bøgholm. 

Festivalen vil de kommende år fortsat arbejde målrettet med at fastholde og styrke den høje kvalitet af festivalens kunstneriske indhold samtidig med, at festivalen har ambitioner om at tiltrække endnu flere besøgende – ikke mindst fra udlandet. 

H.C. Andersen Festivals varer i år fra den 17. – 27. august 2023. 

Programmet er ude nu og findes her.