Popfest til H.C. Andersen Festivals: Helmig og Sycamore i Kongens Have

Thomas Helmig og Drew Sycamore bliver de musikalske hovednavne, når en af Danmarks største kulturfestivaler, H.C. Andersen Festivals, løber af stablen til august næste år. Sycamore og Helmig udgør sammen med Ericka Jane det attraktive, musikalske trekløver til fredagskoncerten i Kongens Have 25. august. Billetterne til musikfesten bliver sat til salg mandag den 31. oktober kl. 10.00.

Der bliver popfest i Kongens Have i Odense fredag 25. august 2023. Den traditionelle fredagskoncert under H.C. Andersen Festivals bliver nemlig med Ericka Jane, Drew Sycamore og Thomas Helmig på plakaten.

Thomas Helmig kræver ingen nærmere præsentation. Den århusianske hitmager har været på toppen af den danske musikscene i snart 40 år, og stort set alle danskere kan synge med på ’Malaga’, ’Stupid Man’ og ’Det er mig, der står herude og banker på’. Helmig lagde i sommer både Tinderbox og Smukfest ned, og billetterne til hans tre arenakoncerter i Aarhus og København til foråret er stort set revet væk.

Derfor er det også en begejstret festivaldirektør, der ser frem til Helmigs besøg i Kongens Have.

”Jeg er superstolt over, at vi kan præsentere Thomas Helmig til fredagskoncerten. Han er uden tvivl en af de største stjerner på den danske musikscene, og samtidig er han garant for en fantastisk, underholdende fest,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

Jane og Sycamore fyrer op under festen

Det er dog langt fra kun Thomas Helmig, som fredagskoncertens gæster kan glæde sig til. Inden Helmig lukker popfesten, har de to sangerinder Ericka Jane og Drew Sycamore fyret op under Kongens Have.

”Med Ericka Jane, Drew Sycamore og Thomas Helmig synes jeg, vi har et fantastisk line-up til en stor musikfest i Kongens Have. Mens Helmig er et ikon i dansk musik, er de to sangerinder en del af de nye og talentfulde stjerner, så vi ser frem til at samle flere generationer af fynboer til en uforglemmelig aften,” siger Peter Bøgholm.

Drew Sycamore buldrede ind på den danske musikscene, da coronaen havde et solidt tag i danskerne. Først med debutalbummet ’Brutal’ i 2019, men specielt med albummet ’Sycamore’ i 2021. Herfra strøg både ‘Take It Back’, ‘I Wanna Be Dancing’ og ‘45 Fahrenheit Girl’ ind på toppen af den danske hitliste, hvorefter hun sidste år lagde hele festivaldanmark ned.

Ericka Jane, der startede sin musikalske karriere i ’X Factor’ i 2011, har siden sunget sig ind i hjerterne på mange danskere med hits som ’Favorite Lie’ og ’I Say Stupid Things’. Senest var hun i 2021 nomineret som ’årets nye navn’ til Danish Music Award, og samme nominering fik hun til Zulu Awards året efter.

2.000 Early Bird-billetter til de hurtige

Billetterne til H.C. Andersen Festivals’ fredagskoncert kan købes fra mandag 31. oktober kl. 10.00 på festivalens hjemmeside. Her sælges 2.000 billetter til en Early Bird-pris på 479 kr. inkl. gebyr, som er hundrede kroner under normalprisen på 579 kr. inkl. gebyr.