På eventyr med hele familien

Når H.C. Andersen Festivals i denne uge forvandler Odense til et sandt eventyr, er der masser af oplevelser for både børn, barnlige sjæle og hele familien.

21. august 2019

I vores store festivalprogram har vi oplevelser til gæster i alle aldre – også til børn og familier. Vi byder på alt lige fra dukketeater, musik og danseshows til udfordrende og kreative workshops. Læs mere og bliv inspireret her.

Ønskeærten
Lørdag kl. 10.00 og kl. 13.00
Eventyret om Prinsessen på ærten kender de fleste. Men i denne underholdende forestilling kan du opleve en nyfortolket udgave fyldt med sang og bevægelse. Her vil du møde prinsen, der rider ud i verden på sin glade hest for at finde en rigtig prinsesse at gifte sig med. På sin vej møder han både prinsesse Sur, prinsesse Sip og prinsesse Sej. Men dem vil han da ikke giftes med. En regnfuld og mørk aften banker prinsesse Sød på slottets port – og hvad mon så der sker? Forestillingen er for både voksne og børn.

Læs mere og få billetter her.

Byg Dit Eget Eventyr med LEGO-klodser
Onsdag kl. 10.00-19.00, torsdag kl. 10.00-21.30, fredag kl. 14.00-19.00 og lørdag kl. 10.00-19.00
I ODEON venter over 100.000 klodser på, at du bygger din variant af slottet fra Klods-Hans. Mens du lader kreativiteten flyde, kan du lytte til eventyret og lade dig inspirere af billeder fra Klods-Hans hængende over dig. Klods-Hans handler om kongedatteren, der så gerne vil gifte sig, men ingen er gode nok, indtil hun møder Klods-Hans. Han tør nemlig tale. Arrangementet er for alle, der elsker at lege med LEGO.

Læs mere om den gode stemning her.

Fyrtøjet – Frit Efter
Lørdag kl 10.00
På Musikhuset Posten kan du møde den fattige soldat og den ækle heks i et finurligt dukketeater. Heksen får lokket soldaten ned i et træ for at hente så mange penge, han overhovedet kan bære, hvis blot han tager et gammelt fyrtøj med som tak. Han tænder ved et tilfælde fyrtøjet, og frem kommer en hund med øjne så store som tekopper, der kan opfylde soldatens ønsker. Men er det i virkeligheden lykken at få alt, hvad man ønsker sig? Hvis du vil se, hvad der sker med prinsen og prinsessen, så kig forbi.

Læs mere og bestil dine gratis billetter her.

Snedronningen
Hver dag kl 13.00 og 15.00
Kender du eventyret om Snedronningen? Så ved du, at hun er fortryllende smuk og charmerende. Når du møder hende, vil hun byde dig velkommen med smil og blink og kolde luftkys. Men pas på, for hendes kys er indhyllet i magisk sne og kan fryse dit hjerte til is. Og hvem ved? Er hun overhovedet levende eller bare en dukke?

Go’morgen rollinger
Mandag til lørdag kl. 11.00
For festivalens mindste gæster står Palle Krabbe klar til at fyre den af med en koncert fyldt med farver, fest og ballade i Ny Vestergade. Han garanterer at give den maks gas, så du slet ikke vil kunne stoppe med at grine, når du først er begyndt. Alle er velkommen, men koncerten er anbefalet til børn mellem 2 og 6 år. I skal bare møde op.