Oplev eventyrlige foredrag om H. C. Andersens forunderlige verden

I Odenses Adelige Jomfrukloster kan du opleve H.C. Andersens eventyr på en helt ny måde. H. C. Andersen Centrets eksperter deler nemlig ud af deres viden, professionelle historiefortællere oplæser både kendte og knap så kendte eventyr af H.C. Andersen og publikum kan spørge løs.

H.C. Andersens eventyrlige verden er elsket og beundret af mange. Han havde en helt enestående fortællerevne, og alt det, kan du nu komme helt tæt på, når H.C. Andersen Centret ved SDU åbner op for eventyrlige foredrag.

”Det er en stor glæde for os, at vi kan få lov til at formidle vores forskning og viden i i den her foredragsrække, som i år er udvidet med dobbelt så mange arrangementer som tidligere. Her kan vi gå i dybden med alt det, vi beskæftiger sig med til dagligt, og give publikum et helt særligt indblik og en viden, som sjældent er tilgængelig. Det er de ypperste Andersen-eksperter, man kan glæde sig til at lytte til her, fortæller Anne Høgedal, som er kommunikationsansvarlig på H.C. Andersen Centret.

Man kan møde eksperterne: lektor, Torsten Bøgh Thomsen, lektor, Ane Grum-Schwensen professor Emeritus, Johs. Nørregaard Frandsen og lektor, Jacob Bøggild fra SDU. Sidst, men ikke mindst, seniorforsker, Ejnar Stig Askgaard, fra Odense Bys Museum. De sidder alle til dagligt og graver sig ned i H.C. Andersens eventyr, og de har udvalgt en række  kendte, ukendte og interessante eventyr  til foredragene.

Eventyrene Den Standhaftige tinsoldat, Den Grimme Ælling, Den Flyvende Kuffert, Klods Hans, Rejsekammeraten, Prinsessen På Ærten, Svinedrengen, Det Utroligste og Springfyrene kommer under luppen til eventyrlige foredrag. Her får man 20 minutter med eksperterne, hvor de fortæller bagom historien og analyserer og perspektiverer den til H.C. Andersens tid, liv og person.

Tryllebindende fortælling af eventyrene

Efter eksperternes udlægning vil de professionelle fortællere, Kari Brinch og Maria Junghans, tryllebinde publikum med deres fortælling af eventyrene. De vil give liv og stemme både til de kendte og mindre kendte eventyr.

”Med deres fortællekunst giver Kari og Maria eventyrene nyt liv i kontekst af forskernes analyse. De skaber nærvær og fællesskab omkring de historier, og den forfatter, vi alle sammen kender så godt. Det gør, at man kommer endnu dybere i H.C. Andersens eventyrlige univers og hans fantastiske fortællerevne – og så er det bare altid en god oplevelse, at høre en god historie”, fortsætter Anne Høgedal.

Oplæsningen tager omkring 20 minutter, hvorefter der er 20 minutter til at publikum kan stille spørgsmål. Det giver publikum muligheden for at stille deres nysgerrighed overfor dem, der ved mest om H.C. Andersen.

Helt unikke rammer

De eventyrlige foredrag finder sted i Odenses Adelige Jomfrukloster, hvor man på helt særlig vis kan træde i H.C. Andersens fodspor. H.C. Andersen var nemlig selv gæst i Odenses Adelige Jomfrukloster. Klostret er normalt ikke åbent for besøgende, og dermed vil det være en ganske særlig oplevelse at opleve foredraget i de helt unikke rammer. Om end, der ikke vil være nogen rundvisning i Odenses Adelige Jomfrukloster, så får man stadig et sus af den historiske oplevelse.

Eventyrlige foredrag finder sted i Odense Adelige Jomfrukloster - Albani Torv 6, 5000 Odense C, d. 23., 24. og 25. august kl. 15:30-16:30 eller kl. 17:00-18:00. Foredragene er gratis.