Mød Teater Gyda med deres poetiske gadeteater til H.C. Andersen Festivals

Med deres nonverbale gadeperformance ’The Travellers – At leve er at rejse’ transcenderer danske Teater Gyda tiden og lægger vejen forbi hjertet af Odense i forbindelse med kulturfestivalen.

Som en skygge fra fortiden bevæger tre rejsende fra H. C. Andersens tid sig gennem Odense midtby, og når de stopper op, kan du se frem til at få en flig af de eventyr, som bor i dem hver især.

Og det er heller ikke første gang, at Teater Gyda lægger vejen forbi byens gader og stræder for at byde op til eventyrligt gadeteater. Rejsegruppen ’The Travellers’ var nemlig også at finde på H. C. Andersen Festivals tilbage i 2019, fortæller Teater Gydas leder og instruktør, Tina Kruse Andersen.

Det er anden gang, at vi gæster festivalen, så derfor ved vi, hvilken eventyrlig stemning, som venter os. Det er altid dejligt at mærke byen boble af kreativitet, og vi har set meget frem til at vende tilbage til byens gader for at optræde,” siger Tine Kruse Andersen.

Inspireret af eventyrforfatteren 

For Teater Gyda har H. C. Andersen altid været en stor inspiration, fordi forfatterens mange fortællinger er noget, som vedkommer og rører os alle. De er eksistentielle og handler om vigtigheden af at leve i nuet.

Når det poetiske gadeteater bevæger sig rundt i hjertet af Odense, håber de tre omrejsende statuer derfor også på at kunne få de besøgende til at stoppe op og for et øjeblik fortabe sig i poesien.

Teater Gydas poetiske gadeteater er en forestilling for hele familien, som kan opleves i Odenses gader og stræder i uge 34. Du kan læse mere om forestillingen og planlægge dit besøg på www.hcafestivals.dk