Luigi er forklædningens mester

I uge 34, når den syvende udgave af H.C. Andersen Festivals løber af stablen, kommer centrum af Odense til at vrimle med alverdens udklædte og maskerede gadeperformere. Én af dem er italienske Luigi Ciotta, som rejser verden rundt med intet mindre end seks forskellige udklædningsnumre.

3. august 2019

En candyfloss-sælger, en hotelportner, en skopudser, en barber. Den italienske gadeperformer Luigi Ciotta mangler ikke personaer i sit repertoire. Han har nemlig intet mindre end seks af slagsen.

Med sine mange forskellige udklædningsnumre rejser Luigi Ciotta verden rundt og optræder til både store og små festivaler, byfester og events. I uge 34 lægger han vejen forbi Danmark og Odense, når han skal optræde til kultur- og eventyrfestivalen H.C. Andersen Festivals.

- Jeg har hørt rigtig mange gode ting om H.C. Andersen Festivals, og jeg er stor fan af den berømte forfatters eventyr. Derfor glæder jeg mig meget til at komme til Odense og optræde, siger Luigi Ciotta.

Kuffertkaos og candyfloss-komik

Til H.C. Andersen Festivals kommer den italienske gadeperformer til at optræde med to forskellige shows. I enmandsteaterstykket ’Everything in a suitcase’ tager Luigi Ciotta tilskuerne tilbage i tiden til et imaginært hotel, som er proppet med gæster og et hav af kufferter. Med musik, klovneri og cirkustricks følger vi hotellets stressede portner, som kæmper mod det overvældende kaos.

Luigi Ciottas andet show, ‘Sweet Dreams’, er anderledes sukkersødt og rosenrødt. Klædt ud som en charmerende candyfloss-sælger tager han publikum med på en rejse gennem et eventyrligt sukkerland fyldt med absurde morsomheder, komik, dans og akrobatik. ’Sweet Dreams’ er et show for hele familien, som ikke kan undgå at gå derfra med et smil på læberne.

- Noget af dét, jeg allerbedst kan lide ved mit job, er at udvikle nye personaer til mine shows og opleve, hvordan publikum tager imod dem. Derfor er det også fedt, at jeg har mulighed for at optræde med to forskellige shows til H.C. Andersen Festivals.

Du kan opleve den italienske gadeperformer og hans to shows på henholdsvis Ove Sprogøes Plads og Flakhaven i løbet af festivalugen. Du kan finde mere info her og her.