Koret ROOTS bringer internationalt flair til H.C. Andersen Festivals

Det velrenommerede vokalensemble ROOTS er klar til at begejstre publikum på årets H.C. Andersen Festivals med deres unikke blanding af folkemusiktraditioner fra hele verden. Og ligesom H.C. Andersen rejste og fandt historier ude i verden, finder ROOTS inspiration i andre kulturer.

ROOTS vil åbne deres optræden med et udvalg af sange fra deres etablerede repertoire. Det er dog deres innovative tilgang, der virkelig gør dem unikke. Ved hjælp af en teknik kendt som VOPA, tager koret nemlig publikums deltagelse til et helt nyt niveau.  

Her inviteres tilskuere til at bidrage med ord og temaer fra avisoverskrifter, beskrivelser fra festivalens program eller andre inspirationskilder. Og ud fra disse input væver koret en fængslende fortælling sammen og synger i en ’kald og svar’-stil, der minder om dansk folkemusik og måske endda inddrager publikum i en livlig kædedans. 

Inspiration fra andre kulturer 

ROOTS' repertoire omfatter en bred vifte af musikalske stilarter, der trækker på forskellige kulturer. Publikum kan derfor forvente at blive henrykte over de skarpe balkanlyde, den betagende urkraft i finsk musik, de rolige rituelle toner og den melodiske skønhed i nordiske traditioner. Med rytmer fra forskellige kulturer i deres repertoire garanterer ROOTS en fornøjelig musikalsk rejse. 

Som publikum vil du blive forkælet med en række fortryllende sange, der viser ROOTS' alsidighed. Derudover vil koret demonstrere deres utrolige evne til at skabe nye historier gennem musik. Improvisation er her et varemærke for deres optrædener, hvor de på fineste vis skaber musikalske stykker ud fra rå elementer som melodier, toner og rytmer i nuet. 

Tråde til H.C. Andersen  

Koret ROOTS er ligesom H.C. Andersen født i Odense. Og sammenfaldet mellem H.C. Andersens fødested og ROOTS' internationale inspiration lover at skabe en sand magisk oplevelse ved dette års festival. Det er en begivenhed, der fejrer historiefortællingens kraft og musikkens universalitet og minder os alle om de forbindelser, der forener kulturer og generationer.  

Lad ikke muligheden for at opleve ROOTS' fortryllende optræden gå dig forbi, når de tager dig til en verden af fortryllelse gennem deres harmoniske stemmer og fængslende melodier. 

H.C. Andersen Festivals finder sted fra den 17.-27. august, og 'ROOTS' optræden vil blive afholdt mandag den 21. august fra 20:00-21:00.