Klovnen Tony Fratello vender smilende tilbage

Når klovnen Tony Fratello vender tilbage til festivalen i år, bliver det denne gang med konen ved hans side.

Smil!

Som et universelt sprog, som alle forstår, er smil den korteste afstand mellem mennesker. Og det er præcis det, som klovnen Tony Fratello håber at kunne fremkalde hos hans publikum. Endnu bedre er det, hvis smilet bliver til latter, for ifølge Tony Fratello er det både vidunderligt og helende, når vi griner helt ned i maven.

Jeg forsøger altid at få folk til at smile og grine i håbet om at de føler sig godt underholdt, men også at for at det får dem til at reflektere over hvor ofte de egentligt har den følelse af glæde generelt, fortæller Tony Fratello, som har optrådt internationalt som klovn i over 10 år.

Og smil har da også ført gode ting med sig for den smilende klovn. Han har for eksempel fået mange gode bekendtskaber gennem H.C. Andersen Festivals. Da Tony Fratello første gang optrådte på festivalen i 2018, kendte han ingen før festivalen, men det blev der hurtigt lavet om på:

Jeg kendte absolut ingen her, men alle de frivillige og gæsterne tog så godt imod mig, at jeg hurtigt følte mig hjemme, selvom det var et helt nyt sted. Man kan mærke fællesskabet blomstrer, og jeg har også selv holdt kontakten med flere jeg har mødt igennem festivalen, siger Tony Fratello.

Tony Fratello beskriver selv dette års festival som en reunion, hvor han håber at møde både nye og velkendte bekendtskaber. Men som noget nyt i år, har han inviteret sin kone med på rejsen. Og det er noget ganske særligt for den garvede klovn:

Det er første gang, at jeg rejser med min kone, og vi glæder os meget til at opleve festivalen, Odense og de omkringliggende byer sammen. Jeg er sikker på, at det bliver fantastisk at dele denne oplevelse med hende, fortæller Tony Fratello, som også kalder rejsen for en drøm, der går i opfyldelse.

Du kan opleve Tony Fratello på Gråbrødre Plads mellem den 23. august 2022 og 28. august 2022. Se tidspunkterne her.