Klods-Hans

En stolt østeuropæisk tradition gæster årets festival, når håndlavede trædukker genfortæller et af H.C. Andersens mest berømte eventyr.

Kom og oplev det dansk-tjekkisk dukketeater Svanen opføre forestillingen ”Klods Hans” i deres mobile Teater Trailer.

Klods Hans er en historie, vi alle sammen kender, og som ikke er blevet mindre relevant gennem tiderne. Historiens er et af H.C. Andersens mest kendte eventyr, og det altoverskyggende budskab er, at man kommer længst i livet ved at være sig selv.

Bag teatertruppen Svanen står skuespiller og instruktør Kim Westi samt dukkefører og dukkemager Patricie Homolová, som til daglig sidder i sit værksted og udformer trædukkerne. Svanen dukketeater ønsker med sine hjemmelavede og livagtige trædukker at vise det smukke og unikke ved dukketeater, som Patricie ikke mener er udbredt nok i Skandinavien.

Patricie kom fra Tjekkiet til Danmark i 1988, og med sig tog hun sin entusiasme og kærlighed for dukketeater, som der er stor tradition for i Østeuropa. Dukketeater bliver vist mange steder i Tjekkiet. Det har altid været en del af den tjekkiske kultur, af børn og unges opdragelse og dannelse – ligesom det er en kulturoplevelse for folk i alle aldre.

Dukketeater er med andre ord en meget gammel østeuropæisk tradition, som adskiller sig fra den traditionelle skuespilkunst på teatret. Dukkernes form og fremførsel skaber altid overraskelse og glæde blandt publikum, og det er netop det, Patricie glædes over ved dukketeatret.

Du kan opleve ”Klods Hans” og det dansk-tjekkiske dukketeater Svanen i festivalsugen.

Dato og tid:

  • 22/08/23 kl. 16.00 – 16.35
  • 24/08/23 kl. 16.00 – 16.35
  • 26/08/23 kl. 11.00 – 11.35 + 13.00 – 13.35

Tiderne er med forbehold for ændringer.