Jubel og krammere: Noa Noa vandt butikskonkurrence

Der var jubel, krammere og glade dage, da vi kårede vinderen af den store butikskonkurrence.

23. august 2019

”Ej, er det rigtigt!? Hold da op!” hvinede Noa Noas butikschef Vibeke Bjørnbak, da festivalen i går overraskede hende med førstepladsen i den store butikskonkurrence.

”Hvor er vi altså glade,” lød det fra den tydeligt begejstrede butikschef, imens hun gav krammere til alle festivalens fire udsendte repræsentanter og gav en smældende high five til hendes kollega, Nanna Christoffersen, der straks delte begejstringen. Nanna er nemlig kvinden bag Noa Noas – nu prisvindende – eventyrlige vinduesudstilling.

Det er Henrik Lübker, museumsinspektør ved Odense Bys Museer med speciale i H.C. Andersen, der har udpeget Noa Noa som vinderen af H.C. Andersen Festivals’ butikskonkurrence, der i al sin enkelthed går ud på at udsmykke det smukkeste butiksvindue med en kreativ fortolkning af et på forhånd udvalgt H.C. Andersen eventyr. I år var der lagt op til skønhed og feminine fornemmelser med temaet Tommelise.

Henrik Lübker var især imponeret af Noa Noas legende tilgang til udsmykningen og overrakte det flotte diplom med følgende ord:

”Det er legen med materialerne, med ordene, med papiret og med fortællingerne, der kendetegner H.C. Andersen. Som en Klods-Hans forstår han, at ord ikke bare er ord, og at en træsko kan bruges til andet og mere end blot at have på fødderne. Det forstår de også hos Noa Noa, som kreativt leger med netop de materialer, de har til rådighed og laver et lille eventyr ud af det.”

Stilfuld elegance og flot sammensætning

Der har været hård konkurrence blandt de mange odenseanske butikker, der i år har gjort en kæmpe indsats for at lave den flotteste vinduesudsmykning. Derfor var det også svært for dommer Henrik Lübker at udpege konkurrencens tre vindere.

I sidste ende gik andenpladsen dog til guldsmeden C. Antonsen for en smuk – og meget pink – udstilling. Henrik Lübker fremhævede især udstillingens stilfulde elegance og flotte sammenhæng med butikkens produkter som en årsag til den flotte andenplads.

Tredjepladsen gik til Antik Blå for deres flotte vinduesinteriør, der passer godt sammen med resten af butikken på grund af de mange forskellige elementer og materialer i udstillingen.