HCA Comedy Festival byder på alt fra klassisk standup til nyt comedy community

Årets HCA Comedy Festival bliver en smeltedigel af komik. Programmet byder på alt fra klassisk standup, over nye koncepter til et nyt comedy community, hvor landets komikere mødes og dygtiggør sig på en ugelang workshop.

Odenses gader og stræder kommer til at sprudle af latter, højt humør og liv, når HCA Comedy Festivals løber af stablen under årets H. C. Andersen Festivals. Årets comedy-program byder traditionen tro på en lang række standup-shows med navne som blandt andre, Jakob Slot Thrane, Eva Jin, Thomas Warberg, Brian Lykke og Lars Hjortshøj, men der er også helt nye initiativer, som ser dagens lys under den ugelange festival i uge 34.

Det fortæller Jakob Schnohr Ingversen fra ImproVisions, der i samarbejde med Studenterhus Odense har udviklet programmet for H.C. Andersen Festivals til HCA Comedy Festival 2021.

”Vi har selv sagt store forventninger til årets udgave af HCA Comedy Festival. Der bliver masser af standup, som de fleste kender det, men ambitionen er også at vise publikum og danskerne, at comedy er mere end – i gåseøjne – en mand bag en mikrofon. Derfor har vi også nogle helt nye koncepter på plakaten i år,” siger han og nævner tre af de nye elementer på årets comedy festival.

”For første gang nogensinde bliver Impro Comedy Awards afholdt, hvor landets største impro-grupper hyldes, og det bliver uden tvivl en helt magisk aften i comedyens tegn. I Comedy Night Mash’Up blander vi andre genrer som beatbox og freestylerap med comedy, og i den amerikanske podcast ’Hey Riddle Riddle’, der optages live i Odense, løser anerkendte amerikanske komikere gåder, og det er et helt unikt og afsindigt sjovt format.”

Comedy Festival for komikere

Årets HCA Comedy Festival bliver ikke kun for det comedy-glade publikum. Også landets komikere inviteres til festivalen til en uges lang workshop.

”HCA Comedy Festival bliver i år også en festival for komikerne. Hos H.C. Andersen Festivals ønsker vi nemlig at skabe et community for komikere under HCA Comedy Festival, hvor komikerne kan mødes med andre i comedy-miljøet,” siger Peter Bøgholm, festivaldirektør hos H.C. Andersen Festivals.

”Vi skyder det helt nye initiativ i gang i år, men vores ambition er at skabe et landsdækkende community med tilhørsforhold til HCA Comedy Festival, hvor komikere i vækst fra hele landet får mulighed for at udvikle sig sammen og dermed blive bedre rustet til det næste trin i deres karriere,” slutter Jakob Schnohr Ingversen.

Fakta - Highlights under HCA Comedy Festival 2021:

HCA Comedy Festival 2021 hilser velkommen til ’Impro Comedy Awards’, der hylder landets bedste impro comedy-grupper med scenetid. Her deltager Specialklassen, som de sidste par år har turneret landet tyndt og er kendt for deres medvirken i tv-programmer som ’Dybvaaaaad’ (TV2 Zulu) og ikke mindst deres egen serie ’Hotel Zimmerfrei’ fra 2013. Derudover kigger den lokale succes Kosmonauterne forbi, og selvfølgelig vil også de forsvarende dobbelte Danmarksmestre fra UHA komme og vise deres yndlingslege.

Årets festival hylder også den nyskabende komik, og det sker blandt andet med ’Comedy Night Mash’Up’, der byder på lækker late night comedy med én af Danmarks bedste freestyle rappere Pelle Møller og beatboxere Simon Adel som værter. Sammen med et sammensurium af artister blendes comedy-genren med netop freestyle rap og beatbox.

Den amerikanske comedy-podcast ’Hey Riddle Riddle’ optages live i Odense under HCA Comedy Festival. Showet er et helt unikt format, hvor de højt ansete komikere Adal Rifai og Erin Kief løser gåder, koder og mysterier. Showet er one-of-its-kind i Odense, og man ikke til gåder, kan man roligt se showet alligevel – for i sidste ende handler det mere om livet og alt det, der sker, imens man planlægger.

Billetsalget til Kaboom Comedy mandag d. 23 og tirsdag d. 24. august i ODEON starter ultimo juni.

Se det fulde program med standup her.