H. C. ANDERSENS DRØMME FOLDER SIG UD I EN UNIK LYD- OG VIDEOINSTALLATION

I denne uge afholdes H. C. Andersen Festivals i Odense, og i den forbindelse er udstillingen 'FEBER' at finde på Det Fynske Kunstakademi hele ugen.

H. C. Andersen var ikke blot en mand med eventyrlige drømme. Drømmende, som eventyrforfatteren havde, når han havde feber, indeholdt nemlig også plagende dæmoner. Hele 96 af disse drømme nedskrev H. C. Andersen, og dem har videokunstner Rikke Benborg brugt som inspirationskilde til udformningen af en visuel lyd- og videoinstallation i samarbejde med ideudvikleren Henrik Lübker.

Udstillingen skal få publikum til at finde vej gennem deres egen drømmeverden, som de selv er med til at skabe. De tre store skærme, som danner ramme om lyd-og videoinstallationen, skal være med til at give en ekstra dimension til værket, så publikum føler, de går rundt i drømmen.

Feber er et gennemgående tema i mange af drømmene. Ofte vågner H. C. Andersen med feber, og nogle gange er han syg. Man får en fornemmelse af en skrantende H. C. Andersen via disse drømmeberetninger. Feberen er en tilstand, der brænder sig selv op. Det har jeg været meget inspireret af,” fortæller Rikke Benborg, videokunstneren bag udstillingen.

Interessante kunstnere inspireret af H.C. Andersen

Idémanden og producenten bag udstillingen er Henrik Lübker, museumsinspektør for det nye H. C. Andersens Hus. Henrik står bag tidligere udstillinger bl.a. ’Aamanden’ og ’Skår’, hvor han har inviteret kunstnere til for at udvikle forestillinger med inspiration fra H.C. Andersens eventyr.

Rikke Benborg er valgt til opgaven, fordi vi skulle bruge en kunstner, der arbejder med drømmeverden og det eventyrlige. Hun arbejder hyperæstetisk, men hele tiden i en mærkelig drømmeverden. Det er mystisk og gådefuldt, ligesom drømme er det,” fortæller Henrik Lübker.

Udstillingen finder sted i dag og frem til og med lørdag fra kl. 11 alle dage på Det Fynske Kunstmuseum i den store sal.

Du kan finde mere information om udstillingen via linket her.