H.C. Andersen Fefstivals - et plus for byen

Focus Advokater er en del af foreningen bag H.C. Andersen Festivals og har været med lige fra starten - før festivalens begyndelse. For Focus Advokater var det vigtigt, at Odense som by blev løftet. Derfor så de muligheder, da de blev præsenteret for idéen om en kulturfestival.

31. juli 2019

Focus Advokater er en af Syddanmarks største advokatvirksomheder med hovedkontor i Odense og kontorer i Svendborg, Kolding, København og Hamborg. De er tæt på 100 ansatte, hvoraf halvdelen er jurister.

- Vi er et rent erhvervskontor, som behandler sager for erhvervslivet og offentlige myndigheder. Vi er optaget af, hvordan vi udvikler os med tiden, og hvordan vi skaber de bedste vilkår for vores rådgivning, siger partner Merete Vangsøe Simonsen.

En trofast støtte

Focus Advokater har været en del af festivalen fra før, der var noget, der hed H.C. Andersen Festivals.

- Vi blev kontaktet af erhvervsfolk fra Odense og syntes om den idé, vi blev præsenteret for. Der var brug for noget, der kunne løfte Odense, siger Merete Vangsøe Simonsen.

Udover at være en trofast støtte til festivalen er Focus Advokater fortsat engageret og bidragende til fællesskabet.

- Vi hjælper løbende festivalen med advokatopgaver. Derudover er jeg formand for kunstkomitéen og min kollega, Otto Spliid, medlem af newbizz-udvalget, siger Merete Vangsøe Simonsen.

Teknologiens muligheder

H.C. Andersen Festivals og Focus Advokater deler flere af de samme værdier, f.eks. Det grænseoverskridende, da de har kontor uden for Danmark, men også Tingenes og teknologiens magi, hvor alt er muligt, hvis man bare kan forestille sig det.

- Vores kontor i Hamborg har eksisteret siden 1975. Her leverer vi grænseoverskridende rådgivning til såvel tyske som danske virksomheder, siger marketingansvarlig Mette Juhl, og Merete Vangsøe Simonsen tilføjer:

- Det ikke kun i Tyskland, at vi yder rådgivning uden for landets grænser. Vi følger med vores kunder ud, når de investerer i andre lande.

- Digitaliseringen fylder meget i vores forretning. Vi tror, vores advokatforretning ser helt anderledes ud om nogle år. Derfor forsøger vi at se ind i fremtiden og være med, siger Merete Vangsøe Simonsen.

Et godt fællesskab

H.C. Andersen Festivals afholdes for syvende år i 2019 og kan nu kalde sig “En af Danmarks største festivaler”. Som sponsor af H.C Andersen Festivals har man mulighed for at møde festivalens mange besøgende og blive en del af et attraktivt erhvervsfællesskab.

- Netop erhvervsfællesskabet har udviklet sig meget over årene, og det er positivt. Jeg synes, man kan være stolt af at støtte H.C. Andersen Festivals og over at være med til at bidrage til at gøre Odense til en levende by. Man må heller ikke glemme, at der sidder dygtige medarbejdere og frivillige folk bag festivalen. H. C. Andersen Festivals er en almennyttig forening, som meget utraditionelt i høj grad er båret af erhvervslivet. Det er virkelig en fantastisk historie, siger Merete Vangsøe Simonsen.

Derfor ser de også frem til uge 34.

- Festivalen har været med til at løfte byen, så man ser Odense udefra og internationalt. Jeg tror ikke, man kan måle, hvad det har betydet for byen, siger Merete Vangsøe Simonsen og tilføjer:

- Jeg glæder mig til, at byen summer af aktiviteter, og at der er mennesker, kultur og masser af liv i byen.