Fynske festivaler går sammen for de frivillige

H.C. Andersen Festivals og Midtfyns Festival går i år sammen om at gøre noget ekstra for deres frivillige. De frivillige skal kunne mærke, at deres arbejde bliver værdsat.

6. maj 2019

Hvert år trækker flere hundrede frivillige i arbejdstøjet og hjælper til med både stort og småt på de fynske kultur- og musikfestivaler. For H.C. Andersen Festivals og Midtfyns Festival er den frivillige arbejdskraft guld værd, og de to festivaler er derfor gået sammen om at give deres frivillige en ekstra tak for deres indsats.

”Vi vil rigtig gerne tilgodese de frivilliges arbejde. De kommer og hjælper med at afvikle festivalen, og det er af stor værdi for os, at de kommer. Derfor vil vi gerne gøre noget ekstra for dem og vise, at vi er taknemmelige for deres arbejde,” siger marketingschef for H.C. Andersen Festivals, Rikke From Larsen.

Den holdning er frivilligansvarlig for Midtfyns Festival, Kim Klindt, enig i.

”De frivillige er fundamentet for vores festival. De er i høj grad med til at skabe festivalen, og de er helt uundværlige for at få festivalen til at hænge sammen,” siger Kim Klindt.

De frivillige får en ekstra oplevelse

Som frivillig på begge festivaler gør man et stort stykke arbejde. Derfor skal de frivillige have en ekstra oplevelse som tak for deres store indsats. Derfor får de frivillige fra H.C. Andersen Festivals en lørdagsbillet til Midtfyns Festival, og de frivillige fra Midtfyns Festival får en koncertbillet til H.C. Andersen Festivals store fredagskoncert med Mads Langer, Danser med Drenge og Rasmus Walter i Kongens Have.

”Når vi laver noget socialt for vores frivillige, er det meget tydeligt, at de godt kan lide at komme ud og få oplevelser sammen. Vi oplever, at de hygger sig sammen. Under festivalen har vi ikke mulighed for at give dem ekstra oplevelser, men ved at indgå aftalen med Midtfyns Festival kan vi i fællesskab give vores frivillige en ekstra tak for deres indsats,” siger Rikke From Larsen.

Udover, at de frivillige får en god oplevelse, håber Kim Klindt, at billetbyttet styrker de frivilliges sammenhold.

”Jeg håber, at de frivillige fra H.C. Andersen Festivals får et større indblik i Midtfyns Festival, og at de frivillige får styrket deres sammenhold,” siger han.

Du kan stadig blive frivillig til både Midtfyns Festival og H.C. Andersen Festivals. Læs mere her (Midtfyns Festival) og her (H.C. Andersen Festivals).