Fra klovneskole til gadeperformance

Der kommer ikke til at mangle liv, fest og farver i centrum af Odense, når den syvende udgave af H.C. Andersen Festivals starter i uge 34. En af festivalens utallige gadeperformere kommer helt fra Argentina og glæder sig til at optræde midt i sin yndlingsforfatter, H.C. Andersens, hjemby.

4. juli 2019

I 2019 kan vi præsentere det største antal gadeperformances i festivalens historie. I løbet af uge 34 har du nemlig mulighed for at opleve mere end 100 spændende, overraskende og fascinerende shows og artister midt i Odenses gader og stræder.

Én af festivalens dygtige gadeperformere er argentinske Espuma Bruma, der i 2010 droppede sit sikre job som litteraturunderviser for at forfølge sin drøm om at rejse verden rundt og optræde med linedans og akrobatik. Vejen til drømmen gik gennem den verdensberømte klovneskole ESLIPA i Brasilien, hvor hun for alvor fik blod på tanden, lærte at performe og få publikum i alle aldre til at le.

Til H.C. Andersen Festivals i uge 34 vil Espuma Bruma optræde med et fantastisk og eventyrligt linedansershow krydret med nervepirrende akrobatik, imponerende jonglering, kæmpemæssige sæbebobler og masser af fis og ballade.

Vokset op med H.C. Andersen

Det er ikke et tilfælde, at den argentinske gadeperformer er at finde til dette års H.C. Andersen Festivals. I mange år har hun nemlig drømt om at komme til Odense og opleve byen, hvor H.C. Andersen tog sine første skridt på vejen til at blive en verdenskendt eventyrforfatter.

- Jeg har læst H.C. Andersens fantastiske eventyr, siden jeg var en lille pige, og de har altid givet mig en følelse af håb. I H.C. Andersens univers er det nemlig altid muligt at overkomme en forhindring, hvis blot man ønsker det nok og arbejder hårdt for det. Det er også det, jeg gjorde, da jeg sprang ud i et liv som gadeperformer, siger Espuma Bruma og tilføjer:

- Det er en drøm at besøge Danmark og opleve et land, der er så forskelligt fra mit hjemland, Argentina. Og jeg glæder mig meget til at optræde til H.C. Andersen Festivals, som smukt forener min kærlighed til litteratur og min passion for eventyr og optrædener. Du kan opleve Espuma Bruma og hendes eventyrlige linedansershow, Rodando, på Flakhaven mandag til torsdag i uge 34.

Læs mere og find de konkrete tidspunkter her.