Fishtail – et dukketeatralsk oprør!

Skal man forvandle sig til ideen om ét menneske, for at opnå kærlighed? Netop dette spørgsmål berør forestillingen Fishtail, når de spiller på Teater Momentum til H.C. Andersen Festivals. Fishtail er et non-binært ungdomsdomsteater, der kombinerer poesi, dukker og moderne dans, samt nyskrevne tekster af forfatter Bjørn Rasmussen.

Fishtail tager afsæt i H. C. Andersens selvbiografiske eventyr, Den Lille Havfrue og vil dykke ned i den personlige forvandlings fortælling – om den ensomhed, der opstår, når man ikke bliver set, som den man er. Når man er et ubestemt sind i en ubestemt krop.

Performancegruppen, AniMaNi, har skabt forestillingen, fordi de ønsker at snakke om kønsidentitet med det unge publikum (13+), og derudfra skabe et refleksivt frirum til genovervejelse af de gamle kønsrollemønstre. Fishtail er et dukke-teatralsk oprør mod køns- og seksualitetsnormer, fordi unge har brug for at blive mødt af og møde fortællinger, der kan udvide de køns-stereotyper mange ikke længere kan finde sig selv i, eller opleves som snævrende.

Forestillingen er støttet af Statens kunstfond projektstøtteudvalget, H.C. Andersen Fonden, Dansk skuespillerforbund, Augustinus fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens fond, Danske dramatikere, William Demant fonden, Ernst B Sunds fonden, A.P. Møller fonden og Københavns kommunes scenekunstudvalg.

Du kan opleve Fishtail på Teater Momentum fredag 26. august kl. 18:00-19:00 samt lørdag 27. august kl. 13:00-14:00 og 16:00-17:00. Det er ganske gratis at opleve, men vi anbefaler, at du reserverer en billet.