Fandt kærligheden til H.C. Andersen Festivals

H.C. Andersen Festivals er stedet, hvor alt kan ske. Det erfarede Claus Hansen selv, da han var frivillig under festivallen i 2014. Her mødte han sit livs kærlighed, Louise, som han i dag kan kalde sin hustru.

Kærlighedens veje er uransaglige, og den opstår oftest, når man mindst venter det. Sådan gik det også for Claus.   

Det var midt under H.C. Andersen Festivals, hvor Louise var blevet opfordret til at skrive til Claus af en veninde. Louise var gymnasielærer, og sammen med sine elever besøgte hun et arrangement under Spoken Word Festival. Bagefter sad hun en stille stund på en café, og sendte en besked, hvor hun spurgte om han ville med til lyrikoplæsning på studenterhuset. Når nu de begge var aktivt deltagende i H.C. Andersen Festivals, så var det oplagt at starte her.  

”Jeg tænkte, at hvis han var frisk på impulsiv lyrik med en person, som han ikke havde mødt før, så var der potentiale. Claus svarede med det samme, at han var frisk. Han skulle dog i bad først, da han havde slæbt sandsække i et par timer nede i Eventyrhaven”, fortæller Louise Henriksen med et smil.   

Kærligheden blomstrede  

Claus og Louises kærlighedseventyr startede således i Studenterhuset under H.C. Andersen Festivals, hvor de mødtes for første gang. 

Det udviklede sig til en uge, hvor de festivals-datede. Hvilket gav dem et helt unikt udgangspunkt for at kærligheden kunne blomstre. De havde en by fuld af kulturelle oplevelser og liv, der gav dem særlige oplevelser sammen og skabte nogle interessante samtaler. Kulminationen på ugen var til det store show, ”I Universet har jeg hjemme” af Ingrid Kristensen, i Munke Mose, hvor de så showet ved et træ, og det uundgåelige skete, da de her havde deres første kys. Det træ er nu deres træ. 

 ”Det var megainteressant med alle de oplevelser, vi fik, og vi havde nogle helt vildt interessante samtaler hele ugen, fordi der var så meget at snakke om imens. Det gjorde uden tvivl, at vi kom tættere på hinanden, og nok også at vi ikke helt kunne undvære hinanden i den efterfølgende tid. H.C. Andersen Festivals var og er noget helt særligt for os stadigvæk, for det var jo dér, det hele begyndte”, siger Claus Hansen.  

I dag er Claus og Louise gift, har to fælles børn og to sammenbragte børn. H.C. Andersen Festivals står stadig som et varmt minde i deres erindring, og deres træ i Munke Mose bliver løbende genbesøgt med nostalgihistorier om tiden under H.C. Andersen Festivals i 2014.  

Et frivilligt fællesskab, hvor alt kan ske! 

Claus fandt kærligheden som frivillig, men han fandt også et unikt fællesskab blandt de frivillige, som han sjældent havde oplevet før.   

Det var den mest fantastiske oplevelse at være en del af de frivillige til H.C. Andersen Festivals. Et stort fællesskab, hvor vi var sammen om noget større end os selv, og vi gjorde noget for vores by, Odense, som gav mening. Det er så skønt at kunne give noget til andre, og virkelig føle, man gør en meningsfuld forskel”, beretter Claus. 

Claus’ historie vækker naturligvis begejstring hos H. C. Andersen Festivals frivilligkoordinator, Sabrina Ø. Rasmussen, hvor hun glad svarer: ”Vi er ingenting uden vores frivillige, og derfor er jeg naturligvis glad for at vores frivillige føler sig som en del af et stort meningsgivende fællesskab. Jeg kan heldigvis også sige, at Claus’ historie langt fra enestående. Der er flere af vores frivillige, der har deres livs sommer som en del af H. C. Andersens Festivals, og det er vi virkelig stolte af ”