Facebook støtter eventyrligt skolestartsprojekt

Med støtte fra Facebook kan årets H. C. Andersen Festivals indlede et projekt, der skal give alle børn en eventyrlig start på deres skoleliv.

Børn skal fra deres første skoledag opleve, at de er uundværlige. Både i klassen og i verden. På den måde skal de få en eventyrlig skolestart. Det er filosofien på skolestartsprojektet ’En Eventyrlig Skolestart’, som Facebook Odense Data Center netop har støttet med 150.000 kr.

Skolestartsprojektet er en del af H. C. Andersen Festivals og er et pilotprojekt vedrørende metodeudvikling til den gode skolestart, som festivalen laver i samarbejde med Odense Bys Museer. Støtten fra Facebooks odenseanske datacenter får projektet i luften allerede i 2021.

”Det er fantastisk, at Facebooks datacenter støtter vores projekt. At starte i skole er en både spændende, glædelig og nogle gange overvældende begivenhed. Vi vil gerne være med til at give børn en eventyrlig start på skolelivet. Med støtten fra Facebook kan vi prøve projektet af allerede i år, og så er håbet selvfølgelig, at det bliver en succes, som vi kan bygge videre de kommende år,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

Workshop bygger på Andersens litterære metoder

Undervisningsfilosofien bag ’En Eventyrlig Skolestart’ er baseret på H. C. Andersens litterære metoder, der også bruges i det nye H. C. Andersens Hus.

I skoleprojektet bliver Andersens metoder omformet til formidlingsmæssige greb, der inddrager og engagerer børnene i eventyrforfatterens store læringsunivers. Det sker på workshoppen Qvirrevit for 0. klasser, som foregår under H. C. Andersens Festivals i uge 34.

Samskabelse, dialog, undren, indlevelse og refleksion er centrale begreber på workshoppen, som med et særligt Andersensk blik på klassen skal få børnene til at forstå, at de er uundværlige i klassen og i verden. Og målet med ’En Eventyrlig Skolestart’ er at give alle børn en eventyrlig start på deres skoleliv.

Støtter lokalsamfundet

Ligesom H. C. Andersen Festivals har Facebook fokus på uddannelse, ligesom de har fokus på at støtte det lokalsamfund, de er en del af. Derfor er støtten til ’En Eventyrlig Skolestart’ oplagt for Facebooks datacenter i Odense, som siden anlæggelsen påbegyndte i 2017 har været en del af det odenseanske lokalsamfund.

“Hos Facebook ønsker vi at støtte vitaliteten i de lokalsamfund, hvor vi er til stede. Vi er stolte over at være en del af Odense, og vi er glade for at kunne støtte H. C. Andersen Festivals’ skolestartsprogram, ’En Eventyrlig Skolestart’. Facebooks mission er at give folk mulighed for at bygge fællesskaber, og skolen og klassen bliver et vigtigt fællesskab for mange børn. ’En Eventyrlig Skolestart’ arbejder for at give de nye skolebørn mulighed for at bringe deres unikke kompetencer i spil i deres nye fællesskab, og det tror vi skaber et godt fundament for en god skolestart,” siger Carsten Sørensen, Site Manager på Facebook Odense Data Center.