Få en autentisk oplevelse af H.C. Andersens tid med Odense Barokensemble

Tag med Odense Barokensemble på en eventyrlig rejse til barokmusikkens univers med sanger og fortæller, Nanna Ipsen. Imellem musikstykkerne vil Nanna læse citater op fra H.C. Andersens eventyr med samme tema som musikken. Oplev en fortryllende koncert med historiske instrumenter som cembalo, barokcello og blokfløjte.

En vigtig del af denne koncertoplevelse er fortællingen. Nanna Ipsen, en talentfuld sanger og fortæller, vil ledsage musikken og bringe H.C. Andersens eventyr til live. Gennem hendes oplæsninger af udvalgte citater fra H.C. Andersens eventyr, vil publikum blive taget med på en rejse gennem tid og fantasi. Temaerne i disse eventyr er relevante både i dag, i H.C. Andersens tid og før hans tid.  

Barokmusikken er en kunstform, der strækker sig tilbage til en tid, hvor H.C. Andersen selv vandrede gennem gaderne i Odense. Denne genre er kendt for sin eksplosive energi og følelsesmæssige dybde, og den har evnen til at berøre og begejstre - selv et moderne publikum. Det er netop dette, Odense Barokensemble ønsker at formidle i deres koncerter. 

En autentisk oplevelse

Odense Barokensemble er dedikeret til at skabe en autentisk oplevelse af barokmusikken. De bruger nøje udvalgte kopier af historiske instrumenter, som cembalo, barokcello og blokfløjte. Disse instrumenter har en unik klang og bringer barokmusikkens karakteristiske lyd til live. Ved at bruge disse historiske instrumenter forsøger ensemblet at nærme sig den musikalske stil og lyd, som H.C. Andersen selv ville have hørt i sin tid. 

Barokmusikken er kendt for sin evne til at påvirke menneskers psyke. I barokken troede man på, at klange kunne vække bestemte følelser og sindsstemninger hos lytteren. Den såkaldte "affektlære" var en teori, der påvirkede musikæstetikken i den tid. Gennem melodiske virkemidler, figurer og rytmer formåede barokkomponister at fremkalde følelser som glæde, sorg, vrede og håb hos publikum. Det er denne dybde og evne til at berøre, som Odense Barokensemble ønsker at bringe frem i deres koncerter. 

Koncerten med Odense Barokensemble og Nanna Ipsen henvender sig til alle, uanset alder og musikalsk baggrund. Læs mere her.