En weekend i H.C. Andersens tegn

Den hårde arbejdsuge er slut for de fleste, og weekenden venter lige om hjørnet.

23. august 2019

H.C. Andersen Festivals 2019 er ved at nå til vejs ende, men vi slutter af med en fremragende weekend fyldt med eventyrlige oplevelser for både store og små. Weekenden byder blandt andet på gadeperformere, musik, comedy, teater og opera – med andre ord er der noget for enhver smag! Læs med her og bliv inspireret til en weekend i H.C. Andersens tegn.

GADEPERFORMANCES

Mission H.C.
Lørdag kl. 12.00 og 13.30 samt søndag kl. 12.30 og 14.00

To klovnedetektiver skal bruge din hjælp til at finde den forsvundne H.C. Andersen. Iført trenchcoats og bevæbnet med kufferter, en pibe, et forstørrelsesglas og en avis følger makkerparret i H.C. Andersens fodspor og forsøger at finde den berømte forfatter, som ikke er blevet set i mange år. Du er inviteret med på denne mystiske færd efter H.C. Andersen med både sang, dans og en masse fjollerier.

Læs mere om Mission H.C. og find ud af, hvor de optræder her.

Wonder drink
Lørdag kl. 14.00 og 18.00

På Gråbrødre Plads kan du opleve brasilianeren Mantega Isernhagen med sit spektakulære gadeshow ’Wonder Drink’, der blandt andet byder på jonglering, manipulation og fantastiske cirkustricks, som med garanti vil få tilskuerne til at le og gispe af spænding. Se ham kaste rundt med glas, isterninger og sprut og bliv forbløffet over de mange tricks.

Læs mere her.

Sweet Dreams
Lørdag kl. 17.00 og 19.00

Italienske Luigi Ciotta tager dig med på en rejse gennem Sukkerlandet med sit morsomme show Sweet Dreams. I skikkelse af en charmerende candyfloss-sælger jonglerer Luigi med muffins og balancerer bryllupskager på sit hoved. Men som showet skrider frem afsløres en anden og langt grimmere person: Sukkerfeen, der danser komisk striptease og laver dårlige jokes.

Læs mere om showet her.

SHOWS OG FORESTILLINGER

Klokken
Fredag og lørdag kl. 22.00 og 23.30

Hvis der er ét show, du skal opleve til dette års H.C. Andersen Festivals, så er det Klokken. Et magisk, udendørs lysshow i Munke Mose, som blandt andet byder på Nordens største vandfontæne på hele 20 gange 45 meter, imponerende 3D-animation og dygtige dansere. Klokken er skabt af WeCreateMagic, der også stod bag lysshowet på Flakhaven i 2016. Showet Klokken tager hele familien med på en magisk rejse gennem ét af H.C. Andersens mindre kendte eventyr.

Du kan læse mere om Klokken her.

Finalen i DM i Impro Comedy
Lørdag kl. 19.00

For andet år i streg kommer DM i Impro Comedy til HCA Comedy Festival, og du kan igen i år opleve finalen på Magasinet. Er du ikke gængs tilskuer til Impro Comedy, kan det være svært at forklare, for der er ingen regler. Du, som publikum, sætter dagsordenen for, hvad der skal ske på scenen og har indflydelse på alt fra indhold, emner, shows og selvfølgelig, hvem der løber med sejren og titlen som danmarksmester i Impro Comedy 2019.

Læs mere om DM i Impro Comedy her.

Hans og Grete i Eventyrhaven
Lørdag og søndag kl. 11.00

Går du og børnene en kedelig søndag i møde? Så kom i Eventyrhaven til en uforglemmelig oplevelse med Odense Sommeropera, der fremfører en flot fortolkning af H.C. Andersens eventyr Hans og Grete. Her vil den skønne musik bidrage til at gøre fortællingen mere eventyrlig, og publikum inviteres ind i et univers fyldt med hekse og feer.

Læs mere her.

Aamanden
Fredag og lørdag kl. 21.00, 22.00 og 23.00

I denne weekend kan du i Eventyrhaven opleve en dyster, stemningstung og uhyggelig forestilling, der effektfuldt sætter ord på forholdet mellem mennesket, naturen og fremtiden. Den enestående forestilling, der har fået navnet Aamanden, er skabt i samarbejde mellem nogle af Danmarks dygtigste kunstnere og H.C. Andersens Hus og kan opleves gratis i Eventyrhaven.

Læs mere om Aamanden her.