Detektiver på jagt efter H.C. Andersen

Når den syvende udgave af H.C. Andersen Festivals bliver skudt i gang i uge 34, kan du opleve et utal af gadeperformances og shows af international kaliber. Og du kan glæde dig til at blive taget med på en magisk rejse, når to klovnedetektiver forsøger at finde den forsvundne H.C. Andersen.

9. juli 2019

Hvor er H.C. Andersen? Hvordan finder vi ham? Det er spørgsmål som disse, de to teaterkompagnoner, danske Anne Kjær Wæhrens og moldoviske Ruxandra Cantir, stiller sig selv, når de i uge 34 optræder til H.C. Andersen Festivals med deres overraskende klovnedetektivshow, der byder på både sang, dans, efterforskning og en masse fjollerier.

- Det har været en virkelig spændende udfordring at lave et show, som både skulle passe ind i H.C. Andersen Festivals, og som skulle indeholde vores begges visioner. Vi har arbejdet hårdt og er så glade for de to karakterer – to fjollede, inkompetente detektiver – som vi har fundet på. Nu glæder vi os bare til at komme ud og optræde og lege med karaktererne, siger Ruxandra Cantir.

Iført trenchcoats og bevæbnet med kufferter, en pibe, et forstørrelsesglas og en avis følger makkerparret i H.C. Andersens fodspor og forsøger at finde den berømte forfatter, som ikke er blevet set i mange år. På deres tur rundt i byen tager de deres magiske maskiner og gadgets i brug og udspørger alle på deres vej.

Samarbejde på tværs af landegrænser

Det internationale makkerpar mødte hinanden i Californien i 2010, da de begge gik på Dell’Arte International School of Physical Theatre for at dygtiggøre sig i klovneteater og komediespil. Men det var først flere år senere, da de begge boede i København i en kort periode i 2015, at de slog pjalterne sammen og begyndte at arbejde på fælles komedieprojekter.

Siden da er danske Anne Kjær Wæhrens og moldoviske Ruxandra Cantir blevet ved med at udvikle og optræde sammen, selvom de har boet i hver sin del af Europa – Anne i Svendborg og Ruxandra i Glasgow i Skotland. Og denne sommer går altså med at finpudse deres klovnedetektivshow og optræde til H.C. Andersen Festivals, som står begges hjerter nært.

- Jeg har altid beundret H.C. Andersen Festivals, som på mange måder værdsætter og ærer den fantastiske forfatter og hans arbejde. H.C. Andersens eventyr var en stor del af min barndom, og de var med til at give mig en god fantasi. Derfor bliver det fantastisk at være en del af festivalen og få lov til at hylde en af verdens bedste forfattere, siger Ruxandra Cantir.

Du kan opleve det internationale makkerpar i deres søgen efter den forsvundne H.C. Andersen på Gråbrøde Plads fredag til lørdag i uge 34. Læs mere og find showtidspunkterne her.