Der er liv og festlige dage i Ny Vestergade, hvor du kan opleve kunst i alle former

I hele uge 34 er Ny Vestergade omdannet til ’Kunstgaden’. Her er der rig mulighed for at nyde koncerter, lytte til små fortællinger, gå på opdagelse i de forskellige gallerier, se smukke kunstværker blive skabt og meget mere.

I hele uge 34 er Ny Vestergade forvandlet til ’Kunstgaden’, som er beriget med forskellige former for kunst, kreative værksteder for børn, underholdning i form af sang og dans samt små hyggelige boder. H. C. Andersen Festivals bringer i høj grad mere liv til Ny Vestergade og tiltrækker et andet publikum end blot kunstinteresserede hos de forskellige gallerier.

Jeg synes, det er fantastisk. Jeg synes, at gaden virkelig fortjener navnet ’Kunstgaden’. Det har været enormt dejligt med så meget liv fra operaen, som har spillet, med underholdningen for de små og så balletten, der er kommet til,” fortæller Anne, der er formand for kunstforeningen ’Rasmus’.

Masser af udstillinger og aktiviteter

Under hele festivalen er du garanteret spændende udstillinger og aktiviteter i Ny Vestergade. Torsdag er det sidste chance for at lytte til tonerne fra operaens verden, hvor fortælling og sang er på programmet og udføres af tenor Stig Fogh og pianist Kristine Thorup til ’Pop-up opera’.

Til det lidt yngre publikum fra fem år og op efter er det muligt at besøge ’Skrotværkstedet’ torsdag fra kl. 10-12, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvilke sjove og opfindesomme ting, der kan laves ud af skrot.

Torsdag og fredag kl. 17 er der ’Alsang i kunstgaden’, hvor kapelmester Palle Krabbe sidder klar ved klaveret for alle, der har lyst til at synge fællessang i gaden. Og alle ugens dage kan du ovenikøbet smutte forbi Palle Krabbes Corner, hvor Palle Krabbe stiller op med sine instrumenter og spiller lidt af hvert, mens en gæst eller to kommer forbi for at akkompagnere ham. 

Du kan også opleve ’Gratis på hatten’-koncerter torsdag og fredag kl. 18 samt lørdag kl. 14, som hver dag byder på forskellige musikalske oplevelser. Torsdag og fredag kan du desuden opleve ’Live street art pop’ af streetart-kunstner Alf Pedersen, som med udgangspunkt i H. C. Andersen kreerer et stort kunstværk til Ny Vestergade.

Og fredag kl. 17.30 skal du for alvor kridte danseskoene, når ’Kom og dans’ byder op til dans til en række fængende og festlige melodier, som med sikkerhed sætter gang i den gode stemning.

Har du endnu ikke lagt vejen forbi Kunstgaden, så er det altså med at komme afsted, for der er stadig en masse fede aktiviteter på programmet. Du kan finde meget mere information om de aktiviteter og udstillinger, som du kan opleve på Ny Vestergade på www.hcafestivals.dk