COWI: Vi vil være en del af Odense

Med 90 års erfaring er COWI en af Danmarks førende rådgivningsvirksomheder, og rådgiver indenfor mange forskellige områder, bl.a. infrastruktur, klimasikring og byudvikling.

COWI er rådgiver på byggeriet af Odenses kommende letbane, og den nyeste tilføjelse i COWI, er Danmark største arkitektfirmaet, Arkitema, som COWI købte for et års tid siden. Arkitema er involveret i flere projekter på havnen, og rundt omkring i Odense, bl.a. på Thomas B. Thriges gade. 2020 bliver første år som sponsor for COWI, og de glæder sig til at indgå i det fællesskab der eksisterer omkring H.C. Andersen Festivals, og til at møde folk i andre rammer end kontoret.

- Det er meget federe at gå i en by, hvor man hilser på folk, fordi man både har lavet noget arbejde sammen, og fordi man har haft nogle anderledes oplevelser sammen. For eksempel til H.C. Andersen Festivals, siger Søren Møller Andersen, Regionsdirektør hos COWI på Fyn.

Fokus på medarbejderne

Når man træder ind i COWIs afdeling i Odense, høres den svage lyd af et spil bordtennis i baggrunden, imens smilende medarbejdere går igennem receptionen. Det er vigtigt for COWI, at skabe gode rammer og fællesskab for deres medarbejdere, både på Odense kontoret og afdelingerne imellem.

- Vi er en vidensvirksomhed, der lever af at arbejde sammen med hinanden og andre. Vi ved fra videnskaben, at samarbejdet styrkes, hvis folk har det godt sammen ud over det faglige. Derfor gør vi en dyd ud af, at det også skal være sjovt at være på arbejde, fortæller Søren Møller Andersen

COWI glæder sig til at opleve deres første H.C. Andersen Festivals som sponsorer, og ser frem til at kunne tilbyde deres medarbejdere lidt ekstra, og åbne op for nogle nye fællesaktiviteter i afdelingen. Det er vigtigt for COWI, at der er plads til alle, og derfor kan Søren Møller Andersen spejle COWI i festivalens værdiord: Muligheder for alle.

- Vi kan sagtens spejle os i ”Muligheder for alle”, for diversitet er også noget, som vores virksomhed vægter højt. Det er nemlig helt afgørende for vores evne til at tænke nyt og løse for eksempel klimaudfordringerne, at vi har forskellige fagligheder og personligheder med diverse kulturelle baggrunde.

Alt skal være muligt

Som rådgivningsvirksomhed beskæftiger COWI sig med flere forskellige områder, og mange forskellige slags medarbejdere. Men lige meget hvad de giver sig i kast med, så ser de mulighederne.

- Vores tilgang til en opgave er; selvfølgelig skal vi nok få det her til at lykkes. Måske har vi ikke en løsning på stående fod, men det må vi så finde ud af sammen, siger Søren Møller Andersen.

Også i forbindelse med festivalen, tror COWI på at alt er muligt, som festivalens eget motto lyder. H.C. Andersen Festivals samler byen, og rækker ud mod resten af landet, og der ser COWI også mulighederne for noget større.

- Det her skal ikke bare være sådan en lille byfest. Denne festival skal gerne tiltrække folk fra hele verden, og som sponsor er det spændende at være med til at indfri de ambitioner og være med på, påpeger Søren Møller Andersen.

En del af byen

COWI ønsker at være en integreret del af Odense, og igennem deres sponsorat af H.C. Andersen Festivals glæder de sig til at komme ud og møde beboere og aktører i øjenhøjde. Noget af det de ser mest frem til, er mødet med andre der også er engagerede i byen, i andre rammer end i hverdagen. Det bidrager til at indgå i byens fællesskab, og giver et helt særligt tilhørsforhold til byen.

- Vi vil gerne være en del af byen, udover bare at have et kontor, og lave nogle projekter. Vi vil være en del af den kultur der er her, og en del af de arrangementer der er her, fortæller Søren Møller Andersen.

Igennem deres involvering i mange projekter, indgår COWI aktivt i byudviklingen, men de vil gerne være en endnu større del af byen. Derfor er deres samarbejde med H.C. Andersen Festivals en god indgangsvinkel, da det giver dem nye muligheder for at komme ud i Odense på en anden måde. Forfatteren som festivalen er opkaldt efter, er ikke bare en del af Odense, H.C. Andersen er nærmest byens hjerteblod. For Søren Møller Andersen og COWI, hænger Odense og H.C. Andersen uløseligt sammen:

- Man kan ikke sige Odense, uden at sige H.C. Andersen, det er hugget i granit.