Årets skoleprogram 2023

Kultur er vigtigt. For vores sociale liv, for vores dannelse og for landets skolebørn. Derfor arbejder H.C. Andersen Festivals aktivt for at øge børns og unges kendskab til H.C. Andersen og vise, at Andersens univers stadig er relevant og vedkommende i dag. Årets program til skoler og institutioner er netop offentliggjort.

Til august er det tiende gang, at kulturfestivalen H.C. Andersen Festivals inviterer landets skoleklasser og institutioner til at interesse sig for kultur. Det sker med en masse workshops, undervisningsforløb, konkurrencer og kulturoplevelser, hvor H.C. Andersens univers er omdrejningspunktet.

”Kultur er en væsentlig del af børns dannelse, og derfor ønsker vi at berige børn og unge med en dybere indsigt i H.C. Andersens kunstneriske univers og vise, at det er yderst aktuelt og vedkommende selv den dag i dag. Derfor sammensætter vi hvert år et program målrettet skoler og institutioner, som udvælges af festivalens Komité for dannelse og læring,” siger programchef Birgit Christiansen og forklarer samtidig, at komitéen er sammensat af fagfolk fra uddannelsesverdenen.

Tusindvis af gratis billetter til landets skolebørn

I år byder programmet blandt andet på en eventyrlig dramaworkshop, et fortælleværksted, Poetry Slam, legende workshops, et undervisningsforløb om ’hver enkelt elevs værdi i fællesskabet’ for de mindste, lydvandringer, en udstilling, hvor skoleelever har arbejdet med at formidle et eventyr visuelt, og en konkurrence, hvor skoleelever fra hele landet har fortolket ’Den lille havfrue’.

Samtidig giver programmet børn og unge mulighed for at komme ind og se teaterforestillinger, dukketeater, en fortolkning af et ukrainsk folkeeventyr samt musicalen ’Margrethe’, som en stor donation fra Sydbank Fonden giver mere end 3.000 børn muligheden for at opleve gratis.

”Vi har sammensat et spændende og varieret program, som betyder, at børn og unge fra institutionsalderen til ungdomsuddannelserne kan arbejde med kultur og H.C. Andersens kunstneriske univers. Det har vi gjort i alle de ti år, hvor der har været H.C. Andersen Festivals, og som vanligt har vi tusindvis af gratis billetter til skoleprogrammet under festivalen. Vi håber at se skoler fra Fyn og resten af landet komme til Odense og H.C. Andersen Festivals for eventyrlige og lærerige oplevelser,” siger Birgit Christiansen.

Man kan se programmet på www.hcafestivals.dk/skoler-institutioner/skoleprogram fra fredag den 26. maj kl. 12.00 og lærere og pædagoger kan derefter booke billetter fra fredag 9. juni kl. 12.00 samme sted.