Andersens Mørke med Ras Bolding

H.C. Andersens mørkere eventyr får nyt liv, når multikunstner Ras Bolding går på scenen under årets H.C. Andersen Festivals.

Kunstneren hylder i en række festivalkoncerter netop de eventyr, som i generationer har vakt frygt og sørgmodighed. Dermed forsøger Ras Bolding at gøre op med H.C. Andersen som det klassiske turistikon for i stedet at tage den danske eventyrdigter alvorligt som forfatter.

Ras Bolding vil gennem sin musikalske udfoldelse illustrere alvoren – og ikke mindst skønheden – i Andersens mørkere eventyr. Det mørke i H.C. Andersens eventyr er ifølge kunstneren vigtigt også at fremhæve, da disse fortællinger indeholder en styrke, der tager hånd om almenmenneskelige problemstillinger, som stadig er relevante for os i dag. Med sin musiske fortolkning af H.C. Andersens mørkere eventyr, formår Ras Bolding at ramme en tidløs klang, som passer til eventyrgenrens placering udenfor tid og rum. Han kombinerer elementer fra en lidt fjernere fortid i form af håndtegnede illustrationer med moderne lyde af elektroniske elementer. Elementer, som tilsammen tager publikum med ud af tid og rum.

Til koncerten kan du opleve en moderne fortolkning af H.C. Andersens eventyr i en opsætning af et elektronisk lydunivers, et lys- og lasershow, hologramgrafik og i år også et visuelt element af skærme med illustrationer fra eventyrscenerne. Ras Bolding har været musiker i en længere årrække, og ved siden af driver han også Klub Golem, som er byens klub for alternativ musik og kultur. Han holder meget af at optræde til H.C. Andersen Festivals, da disse optrædener besøges af et mangfoldigt publikum.

Kom og oplev denne anderledes og moderne – men særdeles musikalske – fortolkning af H.C. Andersens Snedronningen, Skyggen, Grantræet, Historien om en moder, Den lille havfrue og Den lille pige med svovlstikkerne.

Dato og tid: 25/08/23 kl. 17.00 – 18.00 + 20.00 – 21.00.

Tiderne er med forbehold for ændringer.