Den lille havfrue i tørvejr

Den lille havfrue var i gode hænder, da en forsker og en fortæller formidlede eventyret

18. Marts 2016

Det er magisk, når en god fortæller som Kari Brinch gør Den lille havfrue så levende inde i Spejlteltet, at man nærmest ikke hører, hvordan vandet plasker ned udenfor, som den gjorde i mandags.

- Jeg bliver ofte spurgt, hvad man skal, når man skal høre en fortælling. Så svarer jeg, at det er som at se en film. Bare uden popcorn, indledte fortælleren sin fortælling.

Derefter var de mange tilhørere fra gymnasieklasser sporet ind på at høre om Den lille havfrues lidelser. Og de lyttede også opmærksomt, da Johs Nørregaard Frandsen tog over og på kort tid kom gevaldigt grundigt og underholdende rundt om en tolkning af historien.

- H.C. Andersens fortællinger er så mundtlige. Og det er de, fordi han altid prøvede dem af på sit publikum som fortælling, før han skrev den endelige version, fortalte Nørregaard Frandsen, som sammen med Kari Brinch stod på scenen i Spejlteltet i en god time.

"Eventyrlige foredrag med forskere og fortællere" kan opleves alle hverdage i Spejlteltet kl. 10-11 samt onsdag tillige kl. 16-17. Hver dag har et nyt eventyr og en ny forsker på banen.

Elever fra udskoling og ungdomsuddannelser har fortrinsret til formiddagsforedragene, men alle er meget velkomne.