Handicap

H.C. Andersen festivals har arrangementer for alle - og selvom du er bevægelseshæmmet.

Oplevelser for alle

Med Odense centrum som festivalområde vil størstedelen af H.C. Andersen Festivals' arrangementer være tilgængelige for alle. Mange begivenheder foregår direkte i bybilledet - ofte i det fri, hvorfor besøgende med særlige behov kan komme rundt til de fleste arrangementer.

Her på siden har vi samlet en række nyttige informationer som kan lette både planlægning og besøg under festivalen.

Visit Odense har lavet en praktisk handicapguide til bevægelseshæmmede i Odense. Her kan både lokale og besøgende finde information om tilgængelighed i forhold til shopping, restaurant- og cafébesøg mm. Du kan læse meget mere om guiden på Visit Odense's hjemmeside.

Parkering

Med et gyldigt handicapsparkeringskort kan du, langt de fleste steder i Odense centrum, parkere gratis, der hvor denne parkeringstype er skiltet og markeret. Du skal dog være opmærksom på at placere dit parkeringskort synligt, tilligemed at du skal stille p-skiven, der hvor det er påkrævet.

Odense Kommune har udarbejdet en side om tilgængelighed som hedder By for alle. På denne side kan du nemt orientere dig om bl.a. parkeringmulighederne som handicappet besøgende. Du kan finde siden her.

H.C. Andersen Festivals anbefaler at du kommer i godt tid til dit planlagte besøg, da der er et begrænset antal af parkeringspladser som er tilegnet handicapparkering.

Toiletter

Du kan finde handicaptoiletter mange steder i Odense centrum. Fælles for disse er nem tilgængelighed for kørestolsbrugere, hvoraf nogle af disse har påkrævet et mindre betalingsgebyr for sikring af bedst mulige faciliteter. Du kan finde en oversigt over placeringerne her.

Silhuetten - festival for udviklingshæmmede

I 2016 får H.C. Andersen Festivals en ny tilføjelse til programmet. Silhuetten er en endags-festival for udviklingshæmmede med masser af god musik i Kongens Have, tirsdag den 23. august.

Du kan læse meget mere om festivalen Silhuetten her.