Vores H.C. Andersen

en musikalsk historie om at have store ører, vågne øjne og en livlig fantasi - fortalt af Carl Erik Lundgaard og Jens Peter Madsen.

Vores H.C. Andersen

Teater 95b

Vestergade 95b, 5000 Odense C

20/8, 20:00-22:00

Billet: Fra 60 kr.

Fortællerne Jens Peter Madsen og Carl Erik Lundgaard inviterer publikum med på en personlig opdagelsesrejse i H.C. Andersens omfangsrige værk af eventyr, sange og personlige historier. Forestillingen Vores H.C. Andersen foregår i et univers af fantasifulde erindringer og genfortællinger af de sange og eventyr, som H.C. Andersen skrev, og som har sat sig varige spor i fortællernes eget liv.

H.C Andersen skrev sine mange eventyr, romaner, digte og sange og blev en verdensberømt forfatter. Hans forfatterskab rummer en tidløshed, en magi og en betydning, som har bragt dem ud i den fjerneste afkroge af verden.

Folkets fortællere, gøglere, skuespillere, tosser og håndværkere, som H.C. Andersen selv oplevede i sin barndom i Odense, inspirerede hans fantasi og leg samt hans senere forfatterskab. Han lyttede med store ører, så med vågne øjne og dyrkede den livlige fantasi. Han spillede teater, tegnede, klippede og fortalte sine egne historier til hvem der ville høre. Mange trak på smilebåndet og nogle hånede ham og kaldte ham gal, når han fortalte om sig selv, sin herkomst og sine fremtidsdrømme, men den indlevelse og ægthed, som havde udlevede i sine historier gjorde stort indtryk på mange af datidens folk - også de som fandt ham frygtelig naiv og udannet. H.C. Andersen forandrede sit liv gennem historiefortælling, og han er et levende eksempel for alle de børn og unge, som har store ører, åbne øjne og en livlig fantasi. Sådan forstår Jens Peter Madsen og Carl Erik Lundgaard baggrunden for H.C. Andersens mesterværk og de digter frejdigt løs i de spor fra fortælling, sang og oplæsning af H.C. Andersen-tekster, der har sat i deres egne barndomserindringer.

Entré:
Voksne: 80 kr.
Studerende: 60 kr.

Medvirkende:
Jens Peter Madsen og Carl Erik Lundgard

Arrangør: Jens Peter Madsen og Carl Erik Lundgaard
Støttet af: H.C. Andersen Festivals

Alle tider er vejledende.

Kan også opleves i Teater 95b, Kunstgade-området :

Fredag, 24. august kl. 20:00