"Vores frivillige skal have det sjovt"

Frivillige ildsjæle skal opmuntres, belønnes og klappes på skulderen, hvis de skal blive ved med at trække i arbejdstøjet. Det er det mantra vores nytiltrådte frivilligkoordinator arbejder efter.

16. Juli 2018

Nicolai Kehling glæder sig rigtig meget til uge 34, hvor H.C. Andersen Festivals’ pink bannere og hundredevis af shows og udstillinger kommer til at skabe en festlig eventyrstemning i centrum af Odense.

Kaffebrygning, billetsalg, opsætning af scener og bemanding af infostande. Der er rigeligt med opgaver til vores mange frivillige til H.C. Andersen Festivals i centrum af Odense i august. Ja, vores storslåede og farverige kulturfestival kan faktisk ikke eksistere uden hjælp fra de mange frivillige ildsjæle, der hvert år trækker vores pink polo over hovedet og sætter uge 34 af til at hjælpe med store som små opgaver under festivalen.

Men det kan være svært at fange og fastholde frivillige medhjælpere, hvis man ikke sørger for at motivere og belønne dem. Det er her, Nicolai Kehling kommer ind i billedet. Den unge idrætsuddannede københavner er vores nye frivilligkoordinator, og det er hans job at rekruttere, servicere og belønne vores 160 frivillige og sørge for, at alt kører som smurt under festivalen.

- Det er enormt vigtigt at belønne de frivillige og skabe et sted, hvor de trives. Det skal være sjovt at være frivillig. Ellers kommer de simpelthen ikke igen. Derfor tilbyder vi for eksempel vores frivillige billetter til kulturarrangementer, forplejning på deres vagter og et fleksibelt vagtskema, siger Nicolai Kehling.

Et enestående fællesskab

H.C. Andersen Festivals er kendt for at have et enestående frivilligfælleskab, og det er derfor ikke uden grund, at mange af dette års frivillige kan prale af at have været med lige fra festivalens start i 2013. For frivilligkoordinatoren Nicolai Kehling er det et tegn på, at festivalen har fat i den lange ende i vores arbejde med de frivillige. Men som ny mand på posten har han endnu større ambitioner end blot at fastholde de nuværende frivillige.

- Mit mål er at skabe en stab af frivillige til H.C. Andersen Festivals, som afspejler Odenses og festivalens mangfoldighed indenfor både køn, alder, interesser og baggrund. Jeg tror nemlig på, at mangfoldigheden er med til at skabe et enestående fællesskab, hvor folk har lyst til at hjælpe hinanden, og hvor folk anbefaler alle, de kender, at være frivillig på vores festival, siger Nicolai Kehling.

Nicolai Kehling får travlt med at koordinere, servicere og holde styr på de frivillige til årets festival. Men han håber alligevel, at han kan finde tid til at opleve bare ét af de mere end 500 punkter på årets festivalprogram.

- Jeg vil rigtig gerne se showet på Flakhaven, for det plejer at være helt vildt fedt, uforudsigeligt og forbløffende. Og så giver det altså en følelse af fællesskab at stå blandt flere hundrede andre mennesker, der er ligeså tryllebundet som én selv, siger Nicolai Kehling.