Vinderne af De Eventyrlige Lege er fundet

Torsdag eftermiddag blev det afsløret, hvilke skoleelever der løb af med sejren i ’De Eventyrlige Lege’.

23. August 2018

Hundredvis af fynske skoleelever har det seneste år arbejdet på hele 96 forskellige nyfortolkninger af det klassiske eventyr ’Den grimme ælling’ af H.C. Andersen. Det har de gjort for at vinde konkurrencen ’De Eventyrlige Lege’, som er en del af H.C. Andersen Festivals, og som både folkeskoleelever og elever på ungdomsuddannelserne har kunnet deltage i.

Torsdag eftermiddag blev vinderne af de to kategorier – folkeskolen og ungdomsuddannelserne – i konkurrencen langt om længe afsløret.

Vinderne fra folkeskolen

Førstepræmien og de tilhørende 10.000 kroner blev overrakt til Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense for deres dansende fortolkning af ’Den grimme ælling’. Du kan se dansen her.

Andenpræmien og en check på 7.000 kroner gik til Andreas, Line og Luca fra Søhusskolen, som havde designet en lampe inspireret af ’Den grimme ælling’.

Tredjepræmien og 5.000 kroner blev givet til Emil og Nicklas fra Lillebæltskolen, som havde lavet en tegneserie om ’Den grimme ælling’.

Vinderne fra ungdomsuddannelserne

Førstepræmien og de tilhørende 10.000 kroner blev overrakt til Buster, Gabriel, Jakob, Jonas, Peter og Sylvester fra 3.M på Odense Katedralskole for deres film om ’Den grimme ælling’. Filmen kan du se her.

Andenpræmien og en check på 7.000 kroner gik til Astrid Ellen Kruse fra Svendborg Gymnasium, som havde skrevet et digt om ’Den grimme ælling’.

Tredjepræmien og 5.000 kroner blev givet til Anne Mette Eskesen og Jacob Lund fra Odense Tekniske Gymnasium for deres guldæg.

Fantasifulde nyfortolkninger

De 96 klasser, som deltog i De Eventyrlige Lege, var ekstremt fantasifulde i arbejdet med at nyfortolke ’Den Grimme Ælling’. Fortolkningerne spændte vidt fra ballet til film, billeder og skulpturer, der alle havde en lille grim ælling eller en smuk svane som udgangspunkt.

Målet med konkurrencen er at blive ved med at fascinere børn og voksne med de klassiske eventyr gennem nytænkning og kreativitet. Og med de mange fantasifulde eksempler på udstillingen må man sige, det er lykkedes.