Vinderne af De Eventyrlige Lege afsløres torsdag

Torsdag afsløres vinderne af konkurrencen ’De Eventyrlige Lege’, hvor hundredevis af skoleelever gennem det seneste år har udviklet deres bud på et kreativt produkt inspireret af H.C. Andersens eventyr Den grimme ælling.

22. August 2018

Torsdag eftermiddag finder prisoverrækkelsen i forbindelse med de ’De Eventyrlige Lege’ sted. Her afsløres det, hvem af de seks nominerede finalister, der løber afsted med 1., 2. og 3. pladsen i den eventyrlige konkurrence.

Hundredvis af fynske skoleelever har det seneste år arbejdet på hele 96 forskellige nyfortolkninger af det klassiske eventyr ’Den grimme ælling’ af H.C. Andersen. Det er ungdomsuddannelserne og de ældste folkeskoleklasser, som står bag de mange fantasifulde påfund, og de kan opleves på Magasinet under hele H.C. Andersen Festivals. Fortolkninger spænder vidt fra ballet til film, billeder og skulpturer, der får tankerne til at flyve over på eventyrlige svaner og ællinger.

Finalen er opdelt i to kategorier; én for deltagerne fra folkeskolen og én for ungdomsuddannelserne. Der er fundet tre finalister i hver kategori, som konkurrerer om de to hovedpræmier på 10.000 kroner og anden- og tredjepræmierne på henholdsvis 7.000 og 5.000 kroner.

Målet med konkurrencen er at blive ved med at fascinere børn og voksne med de klassiske eventyr gennem nytænkning og kreativitet. Og med de mange fantasifulde eksempler på udstillingen må man sige, det er lykkedes.

Nu kan hele landet være med

Efter dette års succesfulde udstilling bredes konkurrencen nu ud nationalt, og alle landets 8.-10. klasser og ungdomsuddannelser kan derfor deltage i konkurrencen i 2019 og fortolke eventyret ”Fyrtøjet” på nye og kreative måder. Og man kan jo passende komme og blive inspireret af dette års fantasifulde påfund.

Udstillingen er gratis og kan ses hele uge 34 fra kl. 10-15:00 på Kulturmaskinen - Magasinet

Prisoverrækkelsen finder sted torsdag den 23. august kl. 16.00 på Kulturmaskinen - Magasinet