Verdenspremiere på banebrydende hip-hop udstilling

En urban festivaludstilling med papirklip, der udsættes for hip-hop, street-art, musik og kinesisk livsfilosofi og er inspireret af H.C. Andersen. Det er den verdenspremiere, som til sommer kan opleves til H.C. Andersen Festivals i Odense, og som aktivt involverer publikum. Den nyskabende udstilling er skabt af Steen Koerner og Joakim Hjejle og er støttet med 650.000 kr. af Nordea-fonden.

12. Juni 2018

Når H.C. Andersen Festivals i år fylder Odense med mere end 500 kulturtilbud, bliver det med en verdenspremiere på programmet. Helt specielt til den odenseanske kulturfestival har kunstnerne Steen Koerner og Joakim Hjejle nemlig skabt den unikke og imponerende udstilling ”Double Happiness” med en perlerække af danske sangerinder.

Udstillingen kan opleves på Brandts 13 og trækker H.C. Andersens tænkning og blanding af stilarter og udtryksformer frem til i dag og viser, at den odenseanske digter er lige så relevant og nutidig som altid. ”Double Happiness” kobler papirklip sammen med street art og finder helt nye udtryk gennem electric boogie, tutting dance, musik, film, fotokunst og sangtekster. Samtidig involverer udstillingen aktivt publikum.

Lykken findes gennem deltagelse

”Vi arbejder med den urbane kunst og hip-hop som sprog og skaber en friere adgang til kreativite-ten på tværs af genrer og udtryksformer. Vi vil gerne dele ”Double Happiness” ud til alle, men det er kun ved at opdage det, at man kan modtage det – og derfor er modtageren lige så vigtig som afsenderen. Det er igennem deltagelse, at lykken findes,” siger Steen Koerner og tilføjer:

”Der er et ur-udtryk gemt i papirklippet. Et uendeligt dybt udtryk. I Kina, som H.C. Andersen var så fascineret af, har man klippet papir i to tusind år. Her klipper man blandt andet til livets store fester – ikke mindst tegnene, der betyder Lucky og Double Happiness.”

Musikken fylder en del i udstillingen, hvor en fantastisk række af danske sangerinder bidrager – fra Annisette, Karen Mukupa, Lucy Love og Joy Morgan til Jaleesa Johnson, Nina Forsberg, Lumia og Camille Jones. Der er otte stemninger i værket, og dermed otte sange, der alle sammen tager udgangspunkt i H.C. Andersens måde at opleve verden på - nu set gennem blikket hos kunstnere anno 2018.

Mangfoldigheden i H.C. Andersens univers

Steen Koerner og Joakim Hjejles verdenspremiere midt i Odense er helt i tråd med H.C. Andersen Festivals ønske om at appellere til et yngre publikum og vise, at festivalen tør at tænke anderledes. Samtidig er ”Double Happiness” med til skabe opmærksomhed omkring H.C. Andersens evigt aktuelle univers og hans fødeby Odense ude i verden.

For Nordea-fonden er det specielt det, at flere danskere bliver engageret i kulturen, der har fået fonden til at støtte udstillingen med 650.000 kr.

”Double Happiness” åbner publikums og deltageres øjne for mangfoldigheden i Andersens uni-vers, og de muligheder det giver for at kommunikere gennem forskellige udtryk som papirklip, dans, musik og film. Det vil styrke festivalens folkelige engagement,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Og støtten fra Nordea-fonden har i høj grad gjort det muligt at gøre udstillingen mere enestående.

”Nordea-fondens bidrag til ”Double Happiness” har i høj grad gjort det muligt for os at lave en udstilling, der er intet mindre end et unikt mesterværk. Vi glæder os til at byde Steen Koerner vel-kommen tilbage til H.C. Andersen Festivals og til at give både lokale, nationale og internationale gæster en unik oplevelse, der rummer alt dét, som festivalen står for: Eventyr, fællesskab, kreati-vitet og uforudsigelighed,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

Udstillingen ”Double Happiness” kan opleves under dette års H.C. Andersen Festivals.

Se information omkring programmet her.