Vær med til at bestemme HCA-øllens nye udseende

Husbryggeriet Jacobsen genskabte sidste år den øl, som H.C. Andersen drak i sine sidste år. Nu kan du være med til at bestemme, hvordan den skal se ud.

19. June 2018

Jacobsen Export 1874 skal have nyt udseende. Husbryggeriet Jacobsen har derfor spurgt H.C. Andersens Hus, som er del af Odense Bys Museer, om at udvikle fire forskellige forslag til et nyt udseende.

Unik festivaløl med en særlig historie

For H.C. Andersens Hus var det en interessant opgave at udvikle de nye designforslag til øllen, fortæller museumsinspektør Ane Grum-Schwensen: ”Det var en utraditionel opgave, som vi blev stillet, men det har været sjovt at være med til at udarbejde de fire forskellige illustrationer til den historiske øl. Det har også været en god anledning til at forske i hans relation til Carlsbergs grundlægger. Vi har valgt forskellige papirklip af H.C. Andersen, der blev brugt i Astrid Stampes billedbogsklip, og til de nye glas valgte vi et digt om Odense.”

Den unikke øl blev udsolgt allerede i festivalens første dage sidste år, og derfor har Carlsbergs håndværksbryggeri, Husbryggeriet Jacobsen, fordoblet mængden i år. Husbryggeriet Jacobsen genskabte øllen i anledning af H.C. Andersen Festivals baseret på unikt historisk kildemateriale, der knytter direkte bånd mellem H.C. Andersen og Carlsberg grundlægger J.C. Jacobsen.

”Jacobsen Export 1874 er vores bidrag til det H.C. Andersen univers, som festivalen er kendt for både ude og hjemme. Vi fandt opskriften i en bryghusjournal fra starten af 1874, og Jacobsen Export 1874 er en unik mulighed for at skåle i den øl, som H. C. Andersen modtog fra den gamle brygger. Vi er meget stolte over samarbejdet med museet og festivalen, og glæder os til at se, hvilket design fynboerne vælger til den unikke bryg,” siger Brygmester Morten Ibsen.

Stem på din favorit

De fire forslag ser du her på siden, og du kan gennem Odense Ugeavis eller Husbryggeriet Jacobsens facebook-side stemme om hvilket af dem, der skal pryde festivaløllen. Afstemningen løber frem til 12. juni, hvorefter resultatet offentliggøres.

Link til Husbryggeriet Jacobsens facebook-side: https://www.facebook.com/jacobsenbryg