Træd ind i Tommelises verden

I uge 34 omdannes Brandts Passage til et eventyrligt område med leg og optrædener om dagen og middag i UV-lysets skær om aftenen.

26. Juli 2017

(Denne artikel er oprindeligt blevet bragt i Ugeavisen Odense d. 19/7)

Brandts Passage er normalvis, som navnet antyder, en strækning der skal passeres. Under H.C. Andersen Festivals bliver dette dog ikke tilfældet. Til daglig kan de forbipasserende stoppe op for at nyde en kop kaffe på cafeerne eller få sig et hvil på trapperne til Amfiscenen. Dette kan man også gøre under festivalen, men til forskel fra dagligdagen vil man befinde sig i Tommelises univers, omringet af gigantiske blomster og blade, med store insekter over hovedet og åkandeblade under fødderne:

”Imens festivalen står på, omdanner vi vores passage, så de forbipasserende kan opleve et velkendt område på en helt ny måde,” udtaler Eva Pasgaard, Manager hos Brandts Klædefabrik, og fortsætter med at fortælle, hvordan det også giver Klædefabrikken noget at være en del af festivalen:

”Vi får samarbejdet på kryds og tværs, både internt og eksternt i forbindelse med festivalen. Vores restauratører kommer ud på gaden med deres street food, og vi får udvidet vores netværk gennem samarbejdet med aktørerne og alt det rundt omkring dem med scenografi osv. Vi bliver simpelthen en del af noget større. Derudover er det en del af bystoltheden, at sådan et kulturtilbud kan stables på benene år efter år, og det er vi glade for at være en del af.”

I år er ikke første gang, at passagen omdannes i forbindelse med festivalen, men i modsætning til tidligere år vil temaet være fastlagt på et eventyr i stedet for det samlede Andersenske univers:

”Før har vi haft underliggende temaer, men nu har vi taget fat i et konkret eventyr. Eventyret om Tommelise supplerer området godt, da det rummer både det store og det som er småt, hvilket området med de forskellige tiltag under festivalen også gør. ”

De tiltag, som Eva Pasgaard nævner, er forskellige i dagstiden og om aftenen. I løbet af dagen er området gjort klar til leg, tegneaktiviteter og optrædener på Amfiscenen. Om aftenen kan man nyde en langbordsmiddag med UV-lys, der lyser området op og skaber en eventyrlig stemning.

Det er dog ikke blot i arbejdsmæssig sammenhæng, at Eva Pasgaard beskæftiger sig med H.C. Andersen. Som så mange andre forældre læser hun også Andersens eventyr højt for sine børn, og det er der en helt særlig grund til:

”H.C. Andersens eventyr er eviggyldige. De har forskellige lag, så når man som voksen læser fortællingerne for sine børn, så kan vi alle sammen blive betaget,” fortæller hun.