Sprød jazz i Kongensgade

Selvom lokalet på Kongensgade var småt, var lyden stor, da Lukasz Borowicki fra Syddansk Musikkonservatorie akkompagneret af 3 musikere spillede velklingende jazzmusik for alle, der lagde vejen forbi onsdag aften.

24. August 2017

Af Astrid Bo Schack Hansen

En lille samling gæster stod klar og ventede på, at guitaristen Lukasz Borowicki skulle begynde sin koncert i det lille butikslokale på Kongensgade 48, der i anledning af H.C. Andersen Festivals er blevet omdannet til House of Jazz.

Lidt over klokken 19 gik han på scenen sammen med sit tre mand store band, og det varede ikke mange minutter, før de otte stole til publikum var fyldt og flere stimlede sammen på gågaden udenfor lokalet for at nyde de sprøde toner leveret af den dygtige guitarist og hans band.

Mange forbipasserende stoppede også op for at lytte med og få nysgerrigheden stillet. Nogle blev hængende til et nummer eller to, mens andre satte sig ind på gulvet for at opleve koncerten på tæt hold.

Det er Syddansk Musikkonservatorium, der har stillet konceptet House of Jazz op under H.C. Andersen Festivals, og i alt kan man opleve tre forskellige solister og deres bands.

Torsdag d. 24. august fra 19:00-21:00 i Kongensgade 48 kan du opleve sangerinden Stine Steendorph Petersen med band.

Fredag d. 25. august fra 19:00-21:00 i Kongensgade 48 kan du høre trommeslager Radek Wosko og band.