Spoken18' skudt i gang

I løbet af den næste uge kan sprogelskende borgere blive klogere på, hvordan litteratur, poesi og musik kan forvandle de dystre sider af følelsesregistret til noget begribeligt.

20. August 2018

Mandag eftermiddag blev Spoken Word Festival 2018 officielt skudt i gang på Odense Studenterhus med både velkomsttaler, skønsang og digte. Festivalen, der også kendes som Spoken18’, har i år fået temaet ’Afsked og nye begyndelser’ og byder på et hav af events, der alle har det til fælles, at de har det talte ord som udgangspunkt.

By- og kulturrådmand, Jane Jegind, der indtog Studenterhusets scene for at byde den fremmødte forsamling velkommen, tøvede ikke ét sekund med at understrege vigtigheden i det fordybelsesrum, som netop skabes i samspillet mellem afsked og nye begyndelser. For selvom en afsked kan være smertefuld og uoverskuelig, sagde hun – så kan en afsked også være starten på en helt ny begyndelse fuld af muligheder og glæde.

Til Spoken’18 har du muligheden for at opleve både skrønefortællinger, digtfremførelser, poetiske sange, retorik battles, livshistorier og meget mere. Du kan se hele det store program lige her, men hvis du har brug for et par tips til gode programpunkter, så se mere herunder.

Filosofisk time #1 - Søren Harnow Klausen

Tirsdag d. 21 august kl. 17:00-18:00

I samarbejde med StudieStuen præsenterer Spoken18’ igen i år Filosofisk Time. Denne gang med professor og Dr.phil. fra SDU Søren Harnow Klausen, der holder oplæg under overskriften: “Filosofiens trøst? Om at leve med den tabte tid og de uanede muligheder”.  Efter oplægget er der åben debat. 

Læs mere her.

Poetry Slam

Fredag d. 24 august kl. 19:00-21:00

Spoken18’ og Poetry Slam Fyn, der i år fylder 10 år, inviterer alle håbefulde lyrikere til at indtage scenen med deres digte. Hvad enten du selv vil slamme eller blot nyde andres lyriske talenter, er der lagt i ilden til en festlig og poetisk aften.

Læs mere her.

Dr. Shawn og den fortabte patient

Lørdag d. 25 august kl. 19:00-21:00

Dr. Shawn og den fortabte patient er en forestilling om livet i Danmark. Her er fokus på fake news, racisme, ulighed og et samfund med mange skævheder. Med ord, digte og musik prøver Dr. Shawn sammen med sin patient at sige farvel til fordomme, angst og syge politikere.

Læs mere her.