De eventyrlige lege 2019 

 

Tænk H.C. Andersen ny i kreativ konkurrence for 7.-10. klasse og ungdomsuddannelser. 

 

Nytænk H.C. Andersen

Som bekendt er H.C. Andersen verdensberømt. Eventyrene fortælles fra generation til generation, fordi de bliver ved med at fascinere børn og voksne, og fordi de rummer mange muligheder for nytænkning og kreativitet.

H.C. Andersen Fonden, H.C. Andersen Festivals og Brandts inviterer derfor skoleelever til at deltage i en konkurrence om at skabe nye og fantasifulde eksempler på, hvordan eventyret ”Fyrtøjet” også kan fortælles i dag.

Vær med i konkurrencen

Alle elever i grundskolens ældste klasser (7.-10.) og på ungdomsuddannelserne kan deltage i konkurrencen om at fortælle ”Fyrtøjet” på nye måder. For at deltage i konkurrencen skal I skabe et kreativt produkt enten enkeltvis, i grupper eller som klasse. Kun fantasien sætter grænser for, hvad I kan indsende, men det kan f.eks. være film, musik, dans, tekster, billeder, skulpturer, klip eller malerier. Produkterne skal indsendes senest 1. marts 2019 til eventyrligelege@sdu.dk

Nominering

Onsdag den 1. maj 2019 offentliggøres nomineringen af de tre bedste bidrag inden for hver kategori på www.hcandersen.org/uddannelse/eventyrligelege og www.hcafestivals.dk. De nominerede inviteres til at deltage i hovedkonkurrencen under H.C. Andersen Festivals i uge 34 2019.

Hovedkonkurrencen

Hovedkonkurrencen afvikles på Brandts i Odense den 22. august 2019 under H.C. Andersen Festivals. Der er en førstepræmie på 10.000 kr., en andenpræmie på 7.000 kr. og en tredjepræmie på 5.000 kr. til vinderne i hver af de to kategorier

  • 7.-10. klasse i grundskolen
  • Ungdomsuddannelserne

 

Uanset om I deltager enkeltvis, som gruppe eller som samlet klasse, så er det HELE klassen, der vinder en hovedpræmie.

Læs mere om konkurrencen på H.C. Andersen Fondens hjemmeside og hent folder med konkurrencebetingelser her.