Reisekammeraten uddelt til ung eventyrer

Mandag fik den unge eventyrer Merel Løkke Rasmussen overrakt 25.000 kroner, da hun modtog prisen Reisekammeraten, der hvert år gives til en ung, flittig studerende med rejse- og eventyrlyst.

20. August 2018

Komiteformand Birgitte Bøgh-Sørensen og legatmodtager Merel Løkke Rasmussen

”H.C. Andersen var en rejselysten herre. Han var en mand, der var nysgerrig og åben, og han hungrede efter viden om den verden, han rejste rundt i.” Sådan indledte Birgitte Bøgh-Sørensen, der er formand for prisen Reisekammeraten, sin tale ved overrækkelsen af legatet på 25.000 kroner til Merel Løkke Rasmussen, der studerer Medievidenskab på Syddansk Universitet.

Reisekammeraten er en pris, der hvert år i forbindelse med H.C. Andersen Festivals gives til en ung, flittig og eventyrlysten studerende, som har planlagt en rejse ud i verden, der er lidt udover det sædvanlige. I udvælgelseskomitéen sidder direktør for Orifarm Birgitte Bøgh-Sørensen, professor og kulturforsker ved Syddansk Universitet Johs. Nørregaard Frandsen, rektor på University College Lillebælt Erik Knudsen og dekan ved Syddansk Universitet Simon Møberg Torp.

På eventyr i Mexico

Den heldige og rejselystne legatmodtager, Merel, skal bruge de 25.000 kroner på et udvekslingsophold i Mexico, hvor hun håber på at komme helt ind under huden på deres kultur, blive en haj til spansk og opleve sit helt eget eventyr.

”Jeg er meget beæret over at have vundet det her legat,” fortalte Merel de fremmødte til uddelingen.

”Der er hård konkurrence om legatet, og mange af dem, der har vundet det før mig, er nogle virkelig seje mennesker. Men jeg glæder mig til at opleve Mexico og deres kultur, som er meget anderledes end den, vi har herhjemme,” sagde den unge eventyrer.

Den stolte sponsor

Prisen Reisekammeraten og det tilhørende legat på 25.000 kroner er sponsoreret af Sydbank – en virksomhed, der gennem årene har støttet meget op om H.C. Andersen Festivals. Derfor var der ifølge områdedirektør Claus Braad Hansen heller ingen betænkningstid, da de fik mulighed for at støtte op om denne pris.

”Vi var rigtig glade for at kunne springe til, da vi blev spurgt, om vi ville sponsorere prisen. Det er et stort ønske for os at støtte op om unge mennesker, som har lyst til at rejse ud i verden og dygtiggøre sig. Det er trods alt de unge mennesker, der skal være med til at skabe fremtidens Danmark,” siger Claus Braad Hansen, områdedirektør for Fyn i Sydbank.

Sydbank støtter ikke kun op om Merel Løkke Rasmussen og hendes udveksling i Mexico. De er også meget involveret i H.C. Andersen Festivals generelt. Og det har de været siden festivalens spæde start.

”H.C. Andersen Festivals er et fantastisk initiativ. Det løfter Odense og skaber opmærksomhed omkring vores dejlige by og alle de virksomheder, der hører til her. Og hos Sydbank er vi stolte af at have været med på sidelinjen i flere år og med egne øjne se, hvor stor og eventyrlig festivalen er blevet på kort tid,” siger Claus Braad Hansen.

.

Reisekammeraten blev uddelt i forbindelse med åbningen af dette års Spoken Word Festival på Studenterhuset Odense.