Reisekammeraten er uddelt for femte gang

Lørdag formiddag blev Reisekammeraten delt ud for femte år i træk. I år gik det til lærertuderende Louise Thomsen, der tager legatet med til Grønland.

17. December 2018

Af Astrid Bo Schack Hansen

Legatet Reisekammeraten blev i dag uddelt ved H.C. Andersen Festivals for femte år i træk. Legatet går til en studerende ved enten Syddansk Universitet eller University College Lillebælt, der enten har været i udlandet eller har et spændende projekt i støbeskeen i forbindelse med deres studie. Første gang Reisekammeraten blev uddelt, var det til den studerende med det højeste gennemsnit, men udvælgelseskomitéen vurderede, at dette ikke var tilstrækkeligt. Legatet skulle gå til en mønsterbryder og en, der turde udfordre sig selv i den rejse, de skulle ud på.

Derfor fortæller komitemedlemmet Birgitte Bøgh-Sørensen, at den studerende, der modtager legatet på 25.000, ikke blot skal være engageret i sit studie, men også kunne præsentere et spændende og unikt projekt, der rummer nogle af H.C. Andersens værdier – specielt rejselysten og lysten til at rykke grænser og være en mønsterbryder.

I år er det den lærerstuderende Louise Thomsen, der modtager legatet Reisekammeraten. På onsdag rejser hun nemlig til Grønland for at studere på seminariet i Nuuk, men også for at besøge og arbejde i en lille bygd i Nordgrønland. Dette projekt er udvælgelseskomitéen faldet pladask for. Birgitte Bøgh-Sørensen understreger også, at noget, der tiltaler komitéen, er når den studerende tænker ud af boksen og kaster sig ud i noget nyt, der ikke er set før. Og det er præcis hvad Louise gør, når hun bl.a. tager til en lille grønlandsk bygd for at undervise børnene der.

Reisekammeraten uddeles under H.C. Andersen Festivals og modtageren er udvalgt af komitemedlemmerne direktør for Orifarm og komiteformand Birgitte Bøgh-Sørensen, professor og kulturforsker ved SDU Johs. Nørregaard Frandsen, rektor på UCL Erik Knudsen og Dekan ved SDU, Simon Møberg Torp.

Ud over legatet Reisekammeraten blev publikumsprisen ”Klodshans” også overrakt af Fyens Stiftstidende til Jeppe Sand fra Det Skrå Teater ved dagens arrangement. Prisen modtager Jeppe Sand for forestillingen ”Hvem har myrdet nattergalen? ”.