Prægtig kostumeudstilling og højt til loftet

Med udstillingen De røde sko er rådhussalen i sandhed forvandlet til et eventyrligt univers. Udstillingen byder på prægtige dragkostumer med knald på farverne og tydelige referencer til H.C. Andersens eventyr.

21. August 2018

Manden bag udstillingen er dragkunstneren Polly – i daglig tale kendt som Poul Sylvestersen – som selv syer og optræder i dragkostumer.

”Rådhussalen er en fantastisk platform at udstille mine kostumer på. Jeg er imponeret over, hvor mange besøgende der har været. Og der kommer tilmed mange internationale gæster,” siger Poul Sylvestersen.

Udstillingen summer af eventyr, og man kan tydeligt genkende flere af H.C. Andersens eventyr i de udsmykkede kjoler og hovedbeklædninger. Blandt andet Snedronningen, Den flyvende kuffert, Den lille havfrue og Nattergalen.

Men udstillingen har ikke kun et kunstnerisk udtryk: Den indeholder også et kreativt budskab om bæredygtighed. Flere af kostumerne er nemlig lavet af genbrugsmaterialer som gammelt julepynt, spejle, perler og gardiner, og en af kjolerne er endda farvet med tevand.

En festival med højt til loftet

I rådhussalen er der højt til loftet, og det er der også hos H.C. Andersen Festivals, hvor mangfoldighed er et nøgleord.

”Jeg kan godt lide, at festivalen også viser noget af den mangfoldighed, vi har i Danmark. Festivalen åbner op for forskellighederne i vores samfund og udviser accept. De mange forskellige fortolkninger af Andersens fortællinger drager paralleller til nytidens samfund, og på den måde er min udstilling også en moderne fortolkning af Andersens fortællinger med et budskab om mangfoldighed,” siger Poul Sylvester og tilføjer:

”Festivalen giver mig et unikt frirum til at visen den kultur, som jeg repræsenterer, og det sender et stærkt at budskab.”

Udstillingen er gratis og kan opleves mandag til lørdag kl. 08:00-16:00 i rådhushallen på Flakhaven 2.